Και για να απαντήσω πιο σοβαρά, εγώ έχω αντιληφθεί εδώ και λίγο καιρό, μετά τα Χριστούγεννα δηλαδή, μια στροφή στα διεθνή ΜΜΕ στο ζήτημα της Ελλάδας. Όλοι τώρα μας λυπούνται, ενώ πρώτα μας κατηγορούσαν.
Το καλύτερο αυτού του είδους το είχα διαβάσει στη Γκάρντιαν την περασμένη εβδομάδα. Κάτω από ένα άρθρο για την Ελλάδα κάποιος είχε γράψει: το άρθρο αυτό έχει αναρτηθεί εδώ και δυο ώρες και ακόμα δεν εμφανίστηκε κανένας να μας πει ότι φταίνε οι Έλληνες επειδή είναι τεμπέληδες, είναι απατεώνες, είναι ανοργάνωτοι και καλά παθαίνουν. Πού πήγατε ορέ;
(η τελευταία φράση σε ελεύθερη αποδοση)
Όπως έχω πει το πρόβλημά μας δεν είναι ποιος φταίει αλλά το ότι με το να ασχολούμαστε με το τις πταίει δεν ασχολούμαστε με το πώς λύνουμε το πρόβλημα.
Αυτό παρεμπιπτόντως είναι παλαιόθεν γνωστό ελάττωμα των Ελλήνων γιατί είναι πιο εύκολη λύση (ορίστε, κάνω κι εγώ γενικεύσεις). Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι τόσο οι ξένοι που μας τα σούρνουν, αν ήθελα έβρισκα κι εγώ ράμματα για τη γούνα του καθενός γιατί καμιά χώρα δεν είναι τέλεια. Πιο πολύ με ενοχλεί που υπάρχουν Έλληνες που είναι πολύ πρόθυμοι να τα σούρουν στους συμπατριώτες τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους λες και μόνο αυτοί ζούσαν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Κι αυτό περιλαμβάνει και ορισμένους από τους δέκα προλαλήσαντες.
Χτες μίλαγα με κάτι Έλληνες γνωστούς μου που επειδή οι ίδιοι ζουν εκτός Ελλάδας όλα στην Ελλάδα τους βρωμάνε και τώρα με την κρίση δικαιώθηκαν, ότι καλώς τους βρωμάγανε δηλαδή. Και είπαμε σε μια φάση πως οι Έλληνες γυρνάνε από τη δουλειά στις τρεις και πέφτουν για ύπνο μέχρι τις οχτώ. Και αρχίσανε ολόκληρο βρισίδι για τον απογευματινό ύπνο, ότι αυτή η νοοτροπία φταίει για τα κακά της χώρας. Τους λέω ρε παιδιά, αφού εκείνη την ώρα έχουν σχολάσει, τι σημασία έχει τι κάνουν; Όχι, φταίνε γιατί κοιμούνται σε ώρα μη-εργασίας. Σωστά, ενώ αν αντί να κοιμούνται έκαναν ό,τι κι ο άεργος διάβολος η Ελλάδα δεν θα είχε οικονομικό πρόβλημα
(θα ήταν ίσως παράδεισος του πορνοτουρισμού:devil:).
Εγώ λοιπόν δε διαχωρίζω τη θέση μου. Έχω κλέψει την εφορία.:blush:
Έχω επωφεληθεί από τρύπες και παραθυράκια για να κάνω τη δουλειά μου εις βάρος άλλων.:scared:
Έχω πάρει χρήματα που δεν τα δικαιούμαι.
Έχω κάνει ψευδείς δηλώσεις.
Έχω κλέψει στο ζύγι, στη σούμα και στο λογαριασμό.
Έχω ζητήσει ρουσφέτι.
Έχω βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.
Έχω προσλάβει κόσμο στη μαύρη. :huh:
Έχω δουλέψει στη μαύρη.:s
Έχω σπαταλήσει χρηματοδότηση της ΕΕ.
ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
Κι αυτό που δεν έχω κάνει: δεν έχω δώσει φακελάκι γιατί όλα γίνονται ακριβώς το ίδιο και χωρίς αυτό. Δεν κατηγορώ όμως αυτούς που δίνουν, έτσι νομίζουν ότι βοηθούνται.