Νέοι Πράσινοι ή Πράσινοι Νέοι

"Οι Νέοι Πράσινοι εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη"..., λέει και ξαναλέει. Εγώ όμως όταν το διαβάζω αυτό σκέφτομαι The New Greens, όχι The Young Greens. Το παλιό κόμμα των Πρασίνων, και το Νέο, που δημιουργήθηκε και δεν το 'μαθα. Εννοούν όμως τη Νεολαία των Οικολόγων-Πρασίνων. Δε θα 'ταν καλύτερα: οι Πράσινοι Νέοι; (ή βέβαια: η Νεολαία των Οι-Πρ, ή οι Νέοι των Οι-Πρ)

rogne

¥
Ίσως είχαν ακουστά τους "Νέους Εργατικούς" του Μπλερ και τους φάνηκε ωραίο και νεανίζον...

Οι Πράσινοι Νέοι όμως ίσως παραπέμπει (ή παραπέμπεται κακόβουλα) στην κυριολεξία, πράσινοι νέοι.

daeman

Administrator
Staff member
+1, Σαράντ.

Καλοπροαίρετα πάντα, αυτό μου ήρθε πρώτο βλέποντας το "Πράσινοι Νέοι", οι little green men ή Μ.Π.Α.:

Τότε ίσως Πράσινοι Νεολαίοι. Κάποιος τρόπος πρέπει να υπάρχει, διάολε!

Οι Πράσινοι Νέοι όμως ίσως παραπέμπει (ή παραπέμπεται κακόβουλα) στην κυριολεξία, πράσινοι νέοι.

Εμένα πάλι δεν μου ήρθαν στο μυαλό πράσινα ανθρωπάκια, αλλά οι νέοι της ΠΑΣΠ, με φόντο "θα βολέψουμε τους πράσινους νέους", όπως "θα βολέψουμε τα γαλάζια παιδιά" :D :D :D

Αλλά συμφωνώ με τη λογική του Κώστα.

Οι Πρασινέοι τα σπάνε! :p

Νέοι των Πρασίνων, αυτό θα έλεγα. Ή "η νεολαία των Π.". Και το Νεαροί Πράσινοι δεν είναι κακό.

nickel

Administrator
Staff member
Οπότε μένει να ανακαλύψουμε πώς θέλουν οι ίδιοι να τονίζεται η γενική του πληθυντικού τους ( των Πράσινων ή των Πρασίνων; ) και κατά πόσο η παραμονή του τόνου σε μια θέση και η αποφυγή των άσκοπων ανεβοκατεβάσματων βοηθά στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. ;)

Του καρπουζιού αρέσει μου η γλύκα κι η δροσιά του
Πράσινη φλούδα, την πετώ, μα κόκκινη η καρδιά του