Παράγγειλα προ ημερών κάτι από ηλεκτρονικό κατάστημα και είπα να τους πληρώσω με την κάρτα άμεσης χρέωσης, να μην πληρώνω κερατιάτικα στην πιστωτική. Δεν τη δέχονταν! Ήθελαν πιστωτική. Καλά τους λέω, αντικαταβολή. Αντικαταβολή για κάποιους σαν εμένα σημαίνει μετρητά. Δεν εκδίδω επιταγές. Στο εξής, αν έχω να ξοδέψω πάνω από 500 ευρώ, θα πρέπει να το κάνω με εμβάσματα.Τέρμα τα μετρητά λέει, το τέρμα «με αντικαταβολή» πώς προκύπτει; (Δεχόμαστε και πέντε κατοστάρικα, για να μην πω πενήντα δεκάρικα, γνωστά στο εξής ως νικέλευρα....).
Τι κερατιάτικα στην πιστωτική; Όλες οι τράπεζες δίνουν πλέον πιστωτικές χωρίς συνδρομή, τις συνδέεις με έναν τραπεζικό λογαριασμό από όπου αποπληρώνονται αυτόματα και τέλος. (Απλώς φροντίζεις να τον γεμίζεις, με τα μετρητά που θα έδινες έναν μήνα νωρίτερα.)Παράγγειλα προ ημερών κάτι από ηλεκτρονικό κατάστημα και είπα να τους πληρώσω με την κάρτα άμεσης χρέωσης, να μην πληρώνω κερατιάτικα στην πιστωτική.
Πιστωτικές λέγονται :) Υπάρχουν πιστωτικές κάρτες που σου τις δίνει η τράπεζα χωρίς συνδρομή και χρησιμοποιούνται σαν κανονική πιστωτική (βλ. πληρώνεις και χρωστάς τα λεφτά). Αν εξοφλήσεις όλο το ποσό, όχι δίνοντας την κατώτατη δόση κάθε φορά, το ποσό δεν τοκίζεται.Αυτές οι πιστωτικές χωρίς συνδρομή λέγονται χρεωστικές κάρτες ή άμεσης χρέωσης.
Ναι, μέσω internet banking κάνεις έμβασμα σε λογαριασμό του καταστήματος. Το έχω κάνει πολλές φορές.Παράγγειλα προ ημερών κάτι από ηλεκτρονικό κατάστημα και είπα να τους πληρώσω με την κάρτα άμεσης χρέωσης, να μην πληρώνω κερατιάτικα στην πιστωτική. Δεν τη δέχονταν! Ήθελαν πιστωτική. Καλά τους λέω, αντικαταβολή. Αντικαταβολή για κάποιους σαν εμένα σημαίνει μετρητά. Δεν εκδίδω επιταγές. Στο εξής, αν έχω να ξοδέψω πάνω από 500 ευρώ, θα πρέπει να το κάνω με εμβάσματα.
Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει η δεύτερη περίοδος.-όλες οι συναλλαγές των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών αξίας άνω των 3.000 ευρώ θα πρέπει υποχρεωτικά να διενεργούνται μέσω του τραπεζικού συστήματος. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι δεν εκπίπτει η συγκεκριμένη επαγγελματική δαπάνη αλλά και ότι επιβάλλεται και πρόστιμο.