Και επειδή, όπως πάντα, λαϊκίζουν αφόρητα, συνδύασαν το «μπλοκάκι» με την «γενιά των 700€» και τον ένα και μοναδικό εργοδότη και έφτιαξαν μια ακατανόητη σούπα! Εγώ που έχω τα άλλα δύο αλλά δεν είμαι της γενιάς των 700€, πώς θα φορολογηθώ άραγε;
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το in.gr:
Ειδικότερα, μέσω υπουργικής απόφασης, που θα προβλεφθεί στο παρόν νομοσχέδιο, οι ελευθεροεπαγγελματίες που αμείβονται από έναν εργοδότη θα μπορούν να δηλώνουν στη ΔΟΥ, ότι εργάζονται εκτελώντας τις ίδιες εργασίες με τους μισθωτούς στην επιχείρηση, και έτσι να υπαχθούν κανονικά στο αφορολόγητο των 10.500 ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομίας.
Ο κ. Αλογοσκούφης, που σημείωσε ότι η απασχόληση με αυτό τον τρόπο δεικνύει ένα ζήτημα παρανομίας των εργοδοτών τους, τόνισε ότι, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούσε τη «γενιά των 700 ευρώ» η ρύθμιση για το συντελεστή 10%. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ορίζει περιοριστικά ποιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, αρχιτέκτονες μηχανικοί κοκ).
Για εκείνους που δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά το εισόδημα τους θεωρείται εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα θα συνεχίσουν να έχουν το αφορολόγητο των 10.500, ενώ στον νέο και στη νέα, που φορολογείται ως μηχανικός έχοντας σύμβαση έργου σε ένα εργοδότη ή σε διαδοχικούς εργοδότες, θα δώσουμε τη δυνατότητα να δηλώσει ότι θέλει να υπαχθεί, παρότι κόβει Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στην κλίμακα του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
@curry: Άμα έχεις καλή ιδέα, για τη μετανάστευση λέω, σφύρα μου!