Μουντιάλ 2018

nickel

Administrator
Staff member
Είπα ότι φέτος θα επιδιώξω να παρακολουθήσω όλα τα καλά παιχνίδια — με το ένα μάτι στη δουλειά και το άλλο, με ελαφρό αλληθώρισμα δεξιά, στην οθόνη που προβάλλει Ρωσία.

Πρώτη δουλειά: Να θυμηθούμε στο τέλος πόσο μέσα έπεσε ο Μουρίνιο στις προβλέψεις του.

http://www.in.gr/2018/06/15/sports/mundial2018/o-mourinio-provlepei-ton-nikiti-tou-mountial/
 

nickel

Administrator
Staff member

nickel

Administrator
Staff member
Από τα πιο εύστοχα που έχω δει ποτέ (φυτέματα άσχετης λεζάντας σε επίκαιρη φωτογραφία).







stopthemexicans.jpg
 

nickel

Administrator
Staff member
Χο χο... Το περίμενα. Είναι σαν το βιβλίο με τις σκέψεις του ... [προσθέστε το όνομα που ταιριάζει με τις προκαταλήψεις σας :-) ]

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ας το βάλω κι εδώ, να βρίσκεται... :)


Ο αποκλεισμός της Γερμανίας θα ανοίξει και εσωτερικά τους και γενικότερα ποδοσφαιρικά θέματα. Βλέποντας π.χ. τους κενούς χώρους στις άμυνες των άλλων ομάδων και τις διπλές ζώνες που αντιμετώπιζε η γερμανική ομάδα (μια μέσα στη μεγάλη περιοχή και μία λίγο πιο έξω) καταλαβαίνουμε ότι η σπορά του Ρεχάγκελ ως προς τη συνταγή αντιμετώπισης πολύ ισχυρότερων ομάδων έχει δώσει καρπούς. Αρκούσε όμως ένας πιο αποτελεσματικός (ή χαρισματικός ή, έστω, τυχερός) φορ στη θέση του Χούμελς για να έχει λήξει το ματς σύμφωνα με τον «σχεδιασμό πρόκρισης» και όλοι οι σημερινοί κριτικοί της Μάνσαφτ να λένε τα λινεκερικά ανάποδα.

Είναι προφανές ότι η γερμανική ομάδα είναι κορεσμένη, ότι το θέμα Εζίλ-Γκίντογκαν έπαιξε ρόλο, ότι σε τέτοιες καταστάσεις λειτουργούν κλίκες, ότι ο Λεβ έπρεπε να ανησυχήσει όλο τον τελευταίο χρόνο που δεν σταύρωνε νίκη στα φιλικά, αλλά και τι να έκανε; Δεν έχει μια ομάδα του τριτοτέταρτου γκρουπ δυναμικότητας, να τους ξηλώσει όλους και να πει χτίζουμε ομάδα για το επόμενο κύπελλο. Στην τετραετία υπήρχε ενδιαμέσως ευρωπαϊκό, υπήρχε Συνομοσπονδιών, οι παίχτες του είναι φορτωμένοι αγώνες υψηλού επιπέδου σε ΤσουΛου και ισχυρά πρωταθλήματα, τα ταλέντα του εμφανώς άγουρα για ρόλους διαδόχου παγκόσμιων πρωταθλητών.

Και το μεγάλο ταλέντο, ε, δεν υπήρχε σε αυτή την ομάδα. Φανερό ήταν. Η ίδια ομάδα με έναν φορ με την αποτελεσματικότητα του Κλόζε μάλλον θα είχε προχωρήσει άνετα.

Που μας φέρνει στο αμιγές ποδοσφαιρικό ερώτημα κτγμ. Τι πρέπει να κάνει μια ομάδα όταν είναι αντιμέτωπη με σύστημα 9-0-1, οκ, 5-4-1 με την πεντάδα στη μεγάλη περιοχή και την τετράδα στα δέκα μέτρα πιο έξω (με δυο γρήγορους ακραίους στο κέντρο όμως, στήριγμα του φορ) και έναν καλό και γρήγορο κυνηγό που κρατάνε τρεις αμυντικούς πίσω; Έχεις κατοχή και αν βάλεις γρήγορο γκολ, όλα καλά. Αν όχι, όμως; Αν αναγκαστείς να ανοιχτείς; Να βγάλεις το αμυντικό χαφ για να βάλεις δεύτερο κυνηγό –γιατί τότε γίνονται οι πολλές ευκαιρίες στο χτεσινό ματς, με την ανισορροπία από το 80 και μετά, αλλά εξοντώνονται οι αμυντικοί στο πάνω κάτω και δεν μπορούν να πλαγιοκοπήσουν πια;

Σε παιχνίδι συλλόγων αγοράζεις αυτόν που σου λείπει αλλά σε παιχνίδι εθνικών ομάδων πρέπει και να έχεις το ταλέντο του επιπέδου που χρειάζεσαι, αλλά και να μπορείς να στήσεις την υπόλοιπη ομάδα στηρίζοντάς το.

Γίνονται και τα δυο μαζί; Και αν ναι, γίνονται σε διάρκεια; Η απάντηση είναι «μάλλον όχι» και ίσως ευτυχώς για το ποδόσφαιρο. Ξέρω βέβαια ότι Ιταλοί, Ολλανδοί και, τώρα, Γερμανοί φίλαθλοι δεν θα συμφωνούσαν. Πλην όμως...
 

Zazula

Administrator
Staff member
Τελικά οι ποδοσφαιρόφιλοι είστε σαν τους οικονομολόγους: Αναλυτικότατες αναλύσεις αφότου έχει συμβεί κάτι. :twit:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Φυσικά. Τότε έχεις και το μεγαλύτερο ποσοστό επαλήθευσης των απόψεών σου, άλλωστε. Τεκμηριωμένο αυτό.
 
Δύο δηλητηριώδη βίντεο-σχόλια (και ένα φωτο-σχόλιο) του Ερίκ Καντονά για τα καραγκιοζιλίκια του Νεϊμάρ:

https://www.instagram.com/p/BkNV0F-D...by=ericcantona
https://www.instagram.com/p/BkpdRheB...by=ericcantona
https://www.instagram.com/p/BkaqMAJD...by=ericcantona

(συγγνώμη για το πολλαπλό ποστάρισμα, αρχικά το έβαλα στο νήμα του ποδοσφαίρου, αλλά μετά είδα ότι υπάρχει ξεχωριστό νήμα για το Μουντιάλ της Ρωσίας)
 

Zazula

Administrator
Staff member
 

Attachments

  • sun-front-page.jpg
    sun-front-page.jpg
    141.6 KB · Views: 463
  • DhNkWlWWsAAdKvc.jpg
    DhNkWlWWsAAdKvc.jpg
    134.9 KB · Views: 403

SBE

¥
Σιγά τη διασκέδαση. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι τις ώρες που έχει αγώνα οι δρόμοι έχουν λιγότερο κόσμο. Ούτε φωνές ακούς, ούτε βλέπεις να έχουν μαζευτεί στις παμπ κλπ που το έκαναν παλιότερα σε όλες τις διοργανώσεις. Ούτε βλέπω τόσα πολλά ιχ με σημαίες όσο έβλεπα πριν μερικά χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν έχω ιδέα τί έχουν πάθει η φίλαθλοι. Ίσως ο παρατεταμένος ζεστός καιρός να φταίει.
 
Η γενική ηττοπάθεια που έχω την εντύπωση ότι επικρατεί στον Τύπο για την εθνική Αγγλίας είναι, υποθέτω, παλιό φαινόμενο;
 

SBE

¥
Καθόλου. Θυμάμαι παλιότερα, όποτε έπαιζε η Αγγλία, επικρατούσε γενικός ενθουσιασμός σε σημείο για δέσιμο. Π.χ. όταν έχασε η Αγγλία από τη Γερμανία σε κάποιον αγώνα, διάβαζα στις εφημερίδες ότι έφαγε κατά λάθος ξύλο ένας Ρώσος φοιτητής που τον περάσανε για Γερμανό. Φέτος όχι και τόσο. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που το διασκεδάζουν, αλλά μάλλον αλλού είναι και δεν τους βλέπω. Χτες π.χ. ήμουνα το απόγευμα σε μια συναυλία και ρωτάει κάποιος what's the final score? και οι υπόλοιποι αναρωτιόντουσαν που είναι η παρτιτούρα (η συναυλία είχε λίγο κοινό βεβαίως, για προφανείς λόγους, οπότε η λέξη score άλλο τους λέει).

Σε γενικές γραμμές, επειδή το ίδιο γίνεται σε όλα τα σπορ στο ΗΒ, η κύρια αντίδραση είναι η υπεροψία αν είναι λίγο πάνω από το χάλια, χιούμορ και τάση υποτίμησης της σημασίας του σπορ αν είναι πολύ χάλια (όπως είναι π.χ. στο μπάσκετ). Αυτή η υπεροψία, εμένα με έχει απομακρύνει από την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων στο ΗΒ. Στην Ελλάδα έβλεπα περισσότερο σπορ. Δεν βοηθάει και το ότι το ΜπιΜπιΣί έχει τρισάθλιο αθλητικό σχολιασμό, γιατί αντί για επαγγελματίες σχολιαστές προσλαμβάνει συνταξιούχους αθλητές και μάλλον δεν τους εκπαιδεύει σωστά (βεβαίως δεν μπορείς να εκπαιδευτείς αν είσαι τόσο βέβαιος ότι είσαι το όγδοο θαύμα του κόσμου που τα ξέρει όλα).

Πριν τον αγώνα μιλάνε σα να τον έχουν στο τσεπάκι (ακόμα κι όταν η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ ισχυρότερη κι η Αγγλία παίζει με δέκα τραυματίες).
Μετά τον αγώνα: Σε περίπτωση νίκης, απόδειξη του μεγαλείου του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Σε περίπτωση ήττας: we was robbed, ακόμα κι όταν δεν είχαν αδικηθεί καθόλου κι απλά σέρνονταν για 90 λεπτά. Πώς στο καλό σου κλέψανε τη νίκη μέσα απ' τα χέρια με 3-0;

Σημ. Αυτό το γουιγουοζρομπντ μου έχει κολλήσει κι εμένα κι άλλων σαν εμένα, και το χρησιμοποιώ ειρωνικά για διάφορα θέματα, σε παρέα που το καταλαβαίνει (π.χ. όταν είχα πάει σε κάτι φίλους Έλληνες του ΗΒ, να δούμε τη Γιουροβίζιον, κάθε φορά που το αγαπημένο μας τραγούδι δεν έπαιρνε βαθμούς φωνάζαμε όλοι μαζί γουιγουοζρομπντ και σκάγαμε στα γέλια).
 
Top