Μαρίνε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν εννοούσα αυτό όμως, εγώ φταίω, με τη διατύπωσή μου (αν και έγραψες κάτι πολύ χρήσιμο, και αξίζει να μείνει εδώ). Εννοώ: τα άρθρα/προθέσεις μπαίνουν πάντα στο τέλος των λημμάτων του ευρετηρίου; Υπάρχει κανόνας που να λέει πότε στο τέλος των λημμάτων βάζουμε άρθρο και πότε πρόθεση; Πώς αποδίδουμε τα συντομευμένα νοήματα που στα αγγλικά δίνονται με ένα -ing; Με ουσιαστικό ή με μετοχή; Και πειράζει αν χρησιμοποιούμε και τα δύο αυτά; (ζαλίστηκα) Θα δώσω παραδείγματα.
Σύμβολα: @ = υπο-λήμμα # = υπο-υπο-λήμμα (επίπεδα 2 και 3)
Memorabilia
@Alcibiades
#law, creation of = "νόμος, δημιουργία τού"; Ή "νόμος, δημιουργία του"; Ή "νόμος, δημιουργία";
Anabasis
@Athens, references to = "Αθήνα, αναφορές στην"; Ή "Αθήνα, αναφορές σε"; Ή "Αθήνα, αναφορές";
@authorial voice
#he-Xenophon dominating much of narrative - "τριτοπρόσωπος Ξενοφώντας, κυριαρχεί στην αφήγηση"; ή "τριτοπρόσωπος Ξενοφώντας, κυριαρχώντας στην αφήγηση"; Ή "κυριαρχία του τριτοπρόσωπου Ξενοφώντα στην αφήγηση"; (αλλά έτσι χάνεται η προτεραιότητα του πρώτου όρου)
Hiero
@nature of work
#investigating leadership through problematic case = "διερεύνηση της ηγεσίας μέσω αβέβαιης περίπτωσης"; Ή "διερευνώντας την ηγεσία μέσω αβέβαιης περίπτωσης";
#literary treatment of sage/monarch not new = (εδώ μου χτυπάει πιο άσχημα από αλλού η απουσία του άρθρου στην αρχή, και υπάρχουν κι άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις) "η λογοτεχνική αξιοποίηση του ζεύγους σοφού/μονάρχη δεν είναι καινούρια"; Ή "λογοτεχνική αξιοποίηση του ζεύγους σοφού/μονάρχη δεν είναι καινούρια, η"; (αν είναι έτσι, κάπου πρέπει να μπει κόμμα μάλλον;)
Ουφ. Αυτά....