Λεξιπλασίες: το ταιριτικό σύνδρομο

πορταίρο: το προφυλακτικό (για ισπανομαθείς)

καθυσταίριση: παρενέργεια, όταν ο πορταίρο δεν είναι σε φόρμα

Ταίρης Χρυσός: ευκατάστατος και ανοιχτοχέρης σύντροφος
 

nickel

Administrator
Staff member
Επειδή δεν τα θυμάμαι πια όλα, το σινεταίρι που παίρνουμε να πάμε μαζί στο σινεμά το είπε κανένας;
 

efi

¥
Εταιρογάμων= Αυτός που αρέσκεται να ...περπατάει σε ξένα παρταί(νέ)ρια.
Σισταίρι= Ο γκόμενος της αδερφής, η αδερφή της γκόμενας ή ο γκόμενος-αδερφή, ανάλογα το συγκείμενο και την τηλεοπτική ζώνη.

Σε περίπτωση, δε, που δε μας κάνει κανένα από τα παραπάνω, εμπίπτουμε στην κατηγορία του γνωστού μιούζικαλ, του οποίου το όνομα δε μπορώ να πω γιατί είμαι του σεμιναρίου :-)
 

Zazula

Administrator
Staff member
ταιριγιάκι
γιαπωνέζικο ταίρι, βουτηγμένο σε σόγια σος
 

Zazula

Administrator
Staff member
καρμπιραταίρι
ο γκάου σύντροφος (κατά κανόνα άντρας), το ταίρι που καίει κάρβουνο [λεξ. διασταύρωση γαλ. carburateur (< carbone < λατιν. carbon 'κάρβουνο') + ταίρι]
 
Πανταιρεύομαι

δίνω όρκο ενώπιον Θεού και ανθρώπων οτι σκοπεύω να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με το αυτό ταίρι μου.
 

curry

New member
Περισταιρώνας: η ερωτική φωλίτσα των φρεσκοταιριασμένων
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αναζητώ δημιουργικό ορισμό για το κέταιρινγκ. :D
 
Έχετε κάνει ένα μικρό λάθος κύριε ζαζ. Η σωστή γραφή είναι καίταιρινγκ και αφορά αυτούς που εκτός από το να έχουν περιστασιακές/ους συντρόφους, έχουν την τάση να έχουν KAI έναν άνθρωπο ως ταίρι τους. Όπως κ να έχει,τα άτομα αυτα , κυρίως Άγγλοι, θεωρούνται δεξιοτέχνες στη σύναψη τέτοιου είδους σχέσεων, εξού και η αγγλική γερουνδιακή κατάληξη ινγκ.
 
Μολονότι κάπου το είδαν τα μάτια μου ως ταιράστιο, παραθέτω μια ομόηχη λέξη με ταιριτικό χαρακτήρα, την γνωστή σε όλους μας ταιράστεια γυναίκα που δεν είναι άλλη από το θηλυκό ταίρι μας , το οποίο είναι χαρούμενο κ με χιούμορ με αποτέλεσμα να μας κάνει να γελάμε.
 
Επίσης, το ταιράστεια, ομόηχη λέξη με το ταιράστια που προανέφερε άλλο μέλος. Είναι η σύντροφος που έχει χιούμορ και μας κάνει να γελάμε.
 

oublexis

Member
ανταιρετικό: ουσ. αντιερωτικό ξέρασμα που ακυρώνει κάθε αιρετική σκέψη για το τι θα κάνεις με το ταίρι σου τη νύχτα.
 
Ζητώ συγγνώμη για το διπλό ποστάρισμα. Κ συνεχίζω. Ντεφταίρι είναι το πολυαγαπημένο μας ταίρι που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής. Και εμείς μετά, αναγκαστικά γινόμαστε το δικό του το τεφταίρι, μιας και αναγκαζόμαστε να σημειώνουμε σε χαρτί οτιδήποτε θέλουμε να του πούμε.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Επειδή στις 14 είχα επέτειο με το ταιρατάκι μου (συνέπεσε ημερολογιακά με την κατάληψη της Βαστίλης από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού το 1789 :D), πιστεύω δεν θα έχετε αντίρρηση να κάνουμε ένα ταιριαστό προγραμματάκι... :)

1. Ταίρι Βάλσαμο (Terry Balsamo, κιθαρίστας των Evanescence):

2. Ταίρι Κάτ' (Terry Kath, κιθαρίστας των Chicago):

3. Ταίρι Ολ (Terry Hall):
 

nickel

Administrator
Staff member
Εκλεκτές επιλογές. Λείπει μόνο ο Ταίρι Βογκάν (Terry Wogan — ακούω τους γνωρίζοντες να βογκάν). Σ' ένα κλασικό αγγλικό τραγούδι που τον έφερε στην 27η θέση των αγγλικών τσαρτς το 1978.

 
Υπάρχει επίσης και το κρυφό ταίρι, π.χ. ενός επιχειρηματία ή εν γένει ενός ανθρώπου με εξουσία, το οποίο συχνά συμβαίνει να είναι η γραμματέας του, και το οποίο οι Έλληνες ομογενείς πρώτοι ονόμασαν «secret – tery».
 

nickel

Administrator
Staff member
Και μια και είναι μέρα των -ισμών:

παραταιρισμός: το να περνάς τις θερινές διακοπές σου με το λάθος ταίρι.
 
Top