metafrasi banner

Η soda που δεν είναι σόδα

SBE

¥
Oι Σκωτσέζοι θεωρούν τα παγάκια ιεροσυλία, αφού τα καλά ουίσκια είναι σαν το μπράντι ;-)
Εγώ λέω πιείτε ό,τι θέλετε, όπως σας αρέσει. Δεν είναι μόδα ούτε μούρη η βρώση και η πόση.
 
Τα μαλτ πίνονται χωρίς παγάκια, δεν χωράει συζήτηση. Το καταστρέφεις το ποτό, χαλάς την γεύση του, το άρωμά του. Θα έβαζες ποτέ παγάκια έστω και σε φθηνιάρικο κρασί;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πέρα από το ότι το χαλάς με τον πάγο, στερείς και εύρος γευστικής αντίληψης από τον εαυτό σου. Το μολτ θέλει "δυο σταγόνες νερό". :)
 

SBE

¥
Θα έβαζες ποτέ παγάκια έστω και σε φθηνιάρικο κρασί;

Τώρα που το λες, πέρσι που είχα παέι Ν. Αφρική οι φίλοι μου κι οι φίλοι τους βάζανε παγάκια στο κρασί. Το οποίο δεν ήταν φτηνό. Το ξέρανε ότι δεν πάει, αλλά δεν τους ένοιαζε. Και όχι, δεν ήταν τίποτα νεόπλουτοι αμόρφωτοι.
 

daeman

Administrator
Staff member
Πέρα από το ότι το χαλάς με τον πάγο, στερείς και εύρος γευστικής αντίληψης από τον εαυτό σου. Το μολτ θέλει "δυο σταγόνες νερό". :)

+1000.

Μ' αρέσει ο αφορισμός σου, ακόμη περισσότερο επειδή δεν ορίζει το μέγεθος της σταγόνας.
Για να παραφράσω και μια ψυχή που την είχανε σε κούρα: «Εμένα η Πιπίνα μου 'σταξε μια ολιά μεγάλες τσι σταγόνες, σαν την πιθαρόπλακα, ως μου 'πε ο γιατρός να βάνω μόνο δυο». Ο Δρ Ζαζ. :)

Αν και μπορώ να σκεφτώ και καλύτερο μιξ :inno::


Oι Σκωτσέζοι θεωρούν τα παγάκια ιεροσυλία, αφού τα καλά ουίσκια είναι σαν το μπράντι ;-)
Αυτό το έχω πει με μερικά καλά μολτ (τι καλά; Θεϊκά. Τι θεϊκά; Ημίθεα! :p). Για τα καλύτερα απ' αυτά, έλεγα «Τύφλα να 'χουνε τα μπράντια, τα κονιάκια κι όλα τ' άλλα τα φαρμάκια». Ωστόσο, από ευρωπαϊκά ποτά, είμαι μάλλον ουισκάς (για κάποιες άριστες μπράντες τουλάχιστον) παρά κονιακάς.

Εγώ λέω πιείτε ό,τι θέλετε, όπως σας αρέσει. Δεν είναι μόδα ούτε μούρη η βρώση και η πόση.

+1000! :up:
Μερικές φορές όμως, δυσκολεύομαι να το πω. Όπως όταν βλέπω να βάζουνε κοκακόλα στο κρασί (εκτός αν είναι ξιδιάς ή καμιά ρετσίνα της σειράς, αλλά τότε καλύτερα να μην πιεις τίποτα ή να πιεις νεράκι που αδυνατίζει κιόλας :whistle:) ή π.χ. έναν Γερμανό που είχαμε επί ένα μήνα μια χρονιά στην Αγία Ρουμέλη, να ξυπνά πρωί πρωί και να ζητά «Ένα φγαπέ σκέτο, παγακαλώ, και ένα τσατσίκι». Και καλά να του κάμεις καφέ, μαζί με τον πρώτο δικό σου, τον αναστάσιμο, αλλά η βουτιά στο τζατζίκι μόλις άνοιξες το μάτι ήταν κάθοδος στην κόλαση, ιδίως άμα ήσουν χτεσινός, χανγκόβας.
 
Εγώ δεν πολυσυμφωνώ με την SBE, σ' αυτό. Γιατί να αγοράσεις ένα ουίσκι που κάνει 100 ευρώ για να βάλεις παγάκια, νερό ή κόκα κόλα, που θα το κάνει να μην έχει διαφορά από ένα κοινό ουίσκι των 10 ευρώ; Πάρε κατευθείαν ένα των 10, εκτός κι αν είσαι νεόπλουτος και θες να το δείξεις.
 

SBE

¥
Σίγουρα κάποια διαφορά θα έχει το ουίσκι των 100 ευρώ με κοκακόλα από το ουίσκι των 10 ευρώ με κοκακόλα. Αν μη τι άλλο, με των 100 ευρώ το Λαφρόιγκ θα γεύεσαι πίσω από την κοκακόλα το κάρβουνο. Και μπορεί σε κάποιον να αρέσει ο συνδυασμός (για να μην πω ότι για πολλούς ίσως είναι ο μόνος τρόπος να πάει κάτω το ποτό αυτό).

Άλλωστε άμα κοιτάξεις στα βιβλία συνταγών όλα λένε μόνο ένα συγκεκριμένο ουίσκι να βάζεις στην κοκακόλα. Γιατί; Προφανώς γιατί όποιος το σκέφτηκε πρώτος και το πατεντάρισε αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν καλύτερος από κάποιον άλλο. Που είναι θέμα γούστου.
 

bernardina

Moderator
Όποιος τολμήσει να βάλει στο Lagavulin μου έστω και μια σταγονίτσα από οτιδήποτε άλλο, του ΄φαγα το κουλούρι.:angry::twit:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όποιος τολμήσει να βάλει στο Lagavulin μου έστω και μια σταγονίτσα από οτιδήποτε άλλο, του ΄φαγα το κουλούρι.:angry::twit:
"Δύο σταγόνες νερό". Πάντα. Για να απελευθερώνονται τα αρώματα. :)
 
Η κόκα κόλα έχει πάρα πολύ έντονη γεύση και κρύβει τις λεπτές γεύσεις που έχει το ουίσκι. Κι αν το παίρνει κάποιος ένα ουίσκι μόνο επειδή είναι καπνιστό, ας φάει και καπνιστή μορταδέλα, το ίδιο είναι. Εξάλλου το έχω δοκιμάσει με Ardbeg (και πολύ μικρή ποσότητα) αυτό με την κόκα και δεν έχει καμμιά διαφορά από τζόνι-κόλα.

"Δύο σταγόνες νερό". Πάντα. Για να απελευθερώνονται τα αρώματα. :)

Μπορείς να το κουνήσεις λίγο ή να το αφήσεις να κάτσει. Επίσης έχει σημασία το ποτήρι (αν είναι ψηλό, κοντό και ο περιεχόμενος όγκος).
 

daeman

Administrator
Staff member
"Δύο σταγόνες νερό". Πάντα. Για να απελευθερώνονται τα αρώματα. :)
:woot: :up:

Αν θες, με πιστεύεις, το ρετάλι που έκοψα από το προηγούμενο ποστ:

Νερό βάζω στο μολτ, δυο στάλες, γιατί το λέει ο γιατρός κι επειδή νομίζω πως βοηθά να αναδυθούν τα αρώματα - να αναδίδει όλα εκείνα που κι εγώ κάποτε διάβαζα σε περιγραφές και κριτικές και γελούσα με την όπως νόμιζα δηθενιά (που ήταν μούρη και φιγούρα όπως τα έγραφαν, είχε όμως βάση κι ας του έβγαζαν τα μάτια με την υπερβολή), μέχρι που τα ένιωσα κι εγώ όταν ήπια τα καλά με τον κατάλληλο τρόπο - ή ένα τρίμμα πάγο στη ντάλα του καλοκαιριού, αν και καλοκαίρι δεν συνηθίζω το ουίσκι. Ρακή παγωμένη (όχι βέβαια με παγάκια) με κλωσσάκια ή αγγουράκια, δροσιστικά.

... Και μπορεί σε κάποιον να αρέσει ο συνδυασμός (για να μην πω ότι για πολλούς ίσως είναι ο μόνος τρόπος να πάει κάτω το ποτό αυτό). ...

Μια που είπα για συνήθεια, τέτοια έλεγα κι εγώ προ αμνημονεύτων, την εποχή που κατάπινα μόνο κατσαβίδια, μπιρόνια και τεκίλες (και μεσκαλίτες, para todo mal, mezcal, y para todo bien también), στο τέλος της βραδιάς όμως ξυραφάκια, αλλά μετά... Το ουίσκι θέλει εκπαίδευση του ουρανίσκου και της γλώσσας, η καμπύλη εκμάθησης έχει απότομη κλίση στην αρχή, αλλά μόλις συνηθίσεις τη γεύση, σε αποζημιώνει. Και με τόσα που κυκλοφορούν, σιγά σιγά ανεβαίνεις κλάσεις και τελειωμό δεν έχει η καμπύλη, με μέτρο πάντα, μην πάρει την κάτω βόλτα.
 

SBE

¥
Μωρέ, ωραίες οι θεωρίες περί γευσιγνωσίας. Κι εγώ όλα σκέτα τα πίνω, αλλιώς γιατί να τα πιώ, αλλά περί ορέξεως...
Δηλαδή δεν θα πω άσχετο αυτόν που βάζει παγάκια στο ουίσκι του. Έτσι του αρέσει, εγώ το πίνω να μου πέφτει λόγος; Αυτός το πίνει. Το πολύ να τον προτρέψω να το δοκιμάσει αλλιώς.
Επίσης δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό να βάζεις Χ μόνο στο φτηνό. Εγώ στο σπίτι μου δεν έχω φτηνά ουίσκια ούτως ή άλλως. Όποιος ζητήσει σκάτς με κόλα -με την προϋπόθεση ότι έχει φέρει την κοκακόλα, γιατί δεν την αγοράζω ποτέ-, θα βολευτεί με ό,τι διαθέτει το κατάστημα (πέρα από το ότι αν δεν σου το προσφέρουνε οι οικοδεσπότες δεν ζητάς, αλλά υπάρχουν και γαϊδούρια).
 

bernardina

Moderator
Τούτων λεχθέντων, μια μαργαρίτα με μπόλικο τριμμένο πάγο, σιλβουπλέ γιατί δίψασα. :D
 
Δεν θα τον πω άσχετο, θα του πω ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Μπορεί ο άνθρωπος να μην το ξέρει. Αν θέλει να συνεχίσει να το πίνει με πάγο, κόκα, μπράντι ή κόνιο, απλά θα τον μουντζώσω, θα τον πετάξω από το σπίτι μου και θα λάβω εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα, ενώ παράλληλα θα τον κάνω ρόμπα στο Facebook, στο Twitter και στο LinkedIn.
 

SBE

¥
Σιγά άγριε οικοδεσπότη!
Πάντως οι Έλληνες έχουν μεγάλη αγαπη στο εθνικό μας ποτό το ουίσκι, παρόλο που εμένα μου θυμίζει αυτή η αγάπη το γνωστό:
(κι αυτοί με πάγο και σαλαμάκι το πίνουνε)
 
Σιγά την αγάπη, οι Έλληνες πίνουν κυρίως κάτι πορτοκαλιά ζουμιά με οινόπνευμα, που μόνο από σύμπτωση έχουν γραμμένη την λέξη whiskey στην ετικέτα τους.
 
Top