Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ!
drsiebenmal HandyMod Staff member Mar 7, 2016 #2 Είναι πρύτανης. Αυτή είναι η κατάληξη που χρησιμοποιούμε στη νέα ελληνική γλώσσα και για το αρσενικό και για το θηλυκό. Δες π.χ. στο ΛΚΝ, εδώ.
Είναι πρύτανης. Αυτή είναι η κατάληξη που χρησιμοποιούμε στη νέα ελληνική γλώσσα και για το αρσενικό και για το θηλυκό. Δες π.χ. στο ΛΚΝ, εδώ.
N NicholasVOLVO New member Mar 7, 2016 #3 Ευχαριστώ πολύ! Γενική φαντάζομαι της Πρυτάνεως με "ω", σωστά; Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
drsiebenmal HandyMod Staff member Mar 7, 2016 #4 Γενική «πρύτανη» λέει το λεξικό που σε παρέπεμψα, αλλά εγώ θα έγραφα του πρύτανη και της πρυτάνεως. :)
Γενική «πρύτανη» λέει το λεξικό που σε παρέπεμψα, αλλά εγώ θα έγραφα του πρύτανη και της πρυτάνεως. :)
sarant ¥ Mar 7, 2016 #5 Όπως και "του γραμματέα" και "της γραμματέως" ή "του βουλευτή" και "της βουλευτού";
drsiebenmal HandyMod Staff member Mar 7, 2016 #6 Δυστυχώς δεν πάει το χέρι μου να γράψει «της γραμματέα», ούτε «της βουλευτή». Βέβαια, θα προτιμούσα κιόλας να έχω πλήρη θηλυκό τύπο από την ονομαστική.
Δυστυχώς δεν πάει το χέρι μου να γράψει «της γραμματέα», ούτε «της βουλευτή». Βέβαια, θα προτιμούσα κιόλας να έχω πλήρη θηλυκό τύπο από την ονομαστική.