FunkSoulBrother
New member
Φίλοι, γεια σας. Σας διαβάζω καιρό και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το φόρουμ.
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη επαφή μου με εκδοτικό οίκο.
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 1
- Γεια σας. Μπορώ να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο από τις εκδόσεις ΡίζοναμπλιΊντερεστινγκΜπουκς;
- Τι ακριβώς θέλετε;
- Είμαι μεταφραστής και θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεστε καινούριους συνεργάτες.
- Υπάρχει ένα ιμέιλ, αν θέλετε να στείλετε εκεί το βιογραφικό [με ύφος: το στείλεις δεν το στείλεις, δεν αλλάζει τίποτα].
- Ναι, το έχω στείλει, ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω ότι το έχετε λάβει.
- ...
- Μπορώ να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο;
- Ξέρετε, σήμερα είναι ελάχιστα άτομα εδώ [ήταν μέρα γενικής απεργίας].
- Καλά, να πάρω αύριο. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τον οποίο θα πρέπει να ζητήσω;
- Τι να σας πω…
- Καλά, αν είναι κρυφό το όνομα του υπεύθυνου, πάω πάσο!
- Υπάρχουν διάφοροι επιμελητές, για διάφορες σειρές, και επικοινωνούν αυτοί όταν χρειαστεί.
Καταλήξαμε να στείλω το βιογραφικό και σε μια άλλη ιμέιλ διεύθυνση, καλού-κακού. Ο υπεύθυνος παραμένει στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων του FBI. Πιθανότερο είναι να μάθω το όνομα του Man In Black και τι τραγούδια τραγουδούσαν οι σειρήνες. Η κοπέλα με την οποία μίλησα είχε ένα ύφος γενικότερης αβεβαιότητας και ασάφειας, που μπορεί να ήταν τυχαία («μέρα απεργίας, οι άλλοι κάνουν βόλτες στο σύνταγμα κι εγώ δουλεύω»). Δεν βαριέσαι, μετά από μια βδομάδα τρεξιμάτων σε δημόσιες υπηρεσίες για προσωπικό θέμα, η όλη συνομιλία είχε και την ψυχαγωγική της διάσταση.
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 2
Folow up, που λέμε και στο χωριό μου.
- Σας έστειλα το βιογραφικό μου.
- Θα επικοινωνήσουμε εμείς αν χρειαστούμε κάποιον.
- Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος;
- Όχι, δεν υπάρχει. Δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον.
- Ευχαριστώ. Γεια σας.
Αυτή τη φορά ο τόνος της ήταν από ενοχλημένος έως επιθετικός.
Το "Όχι, δεν υπάρχει. Δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον" είναι αυτολεξεί η φράση της. Με έστειλε. Ένιωσα σαν fed που ψάχνει τον Τόνι Σοπράνο.
Τι λέτε, υπάρχει πιθανότητα να πάρω δουλειά από αυτόν τον εκδοτικό οίκο;
(Λέμε και κανένα αστειάκι να περνά η ώρα.) Δεν ξέρω καν αν έχουν λάβει το βιογραφικό μου, αν το έχει κοιτάξει κάποιος αρμόδιος.
Βεβαίως, η πιο βασική ερώτηση έχει απαντηθεί εκ των πραγμάτων, δηλαδή αν ενδιαφέρονται για καινούριους συνεργάτες: όχι.
Τουλάχιστον γέλασα λιγάκι!
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη επαφή μου με εκδοτικό οίκο.
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 1
- Γεια σας. Μπορώ να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο από τις εκδόσεις ΡίζοναμπλιΊντερεστινγκΜπουκς;
- Τι ακριβώς θέλετε;
- Είμαι μεταφραστής και θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεστε καινούριους συνεργάτες.
- Υπάρχει ένα ιμέιλ, αν θέλετε να στείλετε εκεί το βιογραφικό [με ύφος: το στείλεις δεν το στείλεις, δεν αλλάζει τίποτα].
- Ναι, το έχω στείλει, ήθελα απλώς να επιβεβαιώσω ότι το έχετε λάβει.
- ...
- Μπορώ να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο;
- Ξέρετε, σήμερα είναι ελάχιστα άτομα εδώ [ήταν μέρα γενικής απεργίας].
- Καλά, να πάρω αύριο. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τον οποίο θα πρέπει να ζητήσω;
- Τι να σας πω…
- Καλά, αν είναι κρυφό το όνομα του υπεύθυνου, πάω πάσο!
- Υπάρχουν διάφοροι επιμελητές, για διάφορες σειρές, και επικοινωνούν αυτοί όταν χρειαστεί.
Καταλήξαμε να στείλω το βιογραφικό και σε μια άλλη ιμέιλ διεύθυνση, καλού-κακού. Ο υπεύθυνος παραμένει στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων του FBI. Πιθανότερο είναι να μάθω το όνομα του Man In Black και τι τραγούδια τραγουδούσαν οι σειρήνες. Η κοπέλα με την οποία μίλησα είχε ένα ύφος γενικότερης αβεβαιότητας και ασάφειας, που μπορεί να ήταν τυχαία («μέρα απεργίας, οι άλλοι κάνουν βόλτες στο σύνταγμα κι εγώ δουλεύω»). Δεν βαριέσαι, μετά από μια βδομάδα τρεξιμάτων σε δημόσιες υπηρεσίες για προσωπικό θέμα, η όλη συνομιλία είχε και την ψυχαγωγική της διάσταση.
ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 2
Folow up, που λέμε και στο χωριό μου.
- Σας έστειλα το βιογραφικό μου.
- Θα επικοινωνήσουμε εμείς αν χρειαστούμε κάποιον.
- Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος;
- Όχι, δεν υπάρχει. Δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον.
- Ευχαριστώ. Γεια σας.
Αυτή τη φορά ο τόνος της ήταν από ενοχλημένος έως επιθετικός.
Το "Όχι, δεν υπάρχει. Δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον" είναι αυτολεξεί η φράση της. Με έστειλε. Ένιωσα σαν fed που ψάχνει τον Τόνι Σοπράνο.
Τι λέτε, υπάρχει πιθανότητα να πάρω δουλειά από αυτόν τον εκδοτικό οίκο;
(Λέμε και κανένα αστειάκι να περνά η ώρα.) Δεν ξέρω καν αν έχουν λάβει το βιογραφικό μου, αν το έχει κοιτάξει κάποιος αρμόδιος.
Βεβαίως, η πιο βασική ερώτηση έχει απαντηθεί εκ των πραγμάτων, δηλαδή αν ενδιαφέρονται για καινούριους συνεργάτες: όχι.
Τουλάχιστον γέλασα λιγάκι!
Last edited by a moderator: