Επανάληψη του άρθρου

makislog

New member
Γεια και πάλι!

Γράφω ένα κειμενάκι, και αναρρωτιέμαι εάν χρειάζεται να επαναληφθεί το άρθρο.

Αυτή η προσέγγιση είναι χρήσιμη σε πληθυσμούς όπως οι ηλικιωμένοι, (τα) μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, (τα) άτομα με ιστορικό τραύματος, ή απλώς όσους* αναζητούν...

και καθώς έγραφα αυτή τη δημοσίευη σκέφτηκα ότι μια μικρή αναδιατύπωση θα μου έλυνε το πρόβλημα του άρθρου!

Αυτή η προσέγγιση είναι χρήσιμη σε ευπαθείς πληθυσμούς, όπως ηλικιμένοι, μέλη... , ή απλώς (σε) όσους αναζητούν...

*Εφιάλτης μου έχει καταντήσει το όσοι/όσους. Πιστεύω ότι το έχω γράψει σωστά, όμως!

nickel

Administrator
Staff member
Μια δική μου προσέγγιση:

Αυτή η προσέγγιση είναι χρήσιμη σε (ευπαθείς) πληθυσμιακές ομάδες / ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα άτομα με ιστορικό τραύματος, ή απλώς σε όσους αναζητούν...

Δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτα – εκτός αν δουλεύεις υπότιτλους. :-)

makislog

New member
Μια δική μου προσέγγιση:

Αυτή η προσέγγιση είναι χρήσιμη σε (ευπαθείς) πληθυσμιακές ομάδες / ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα άτομα με ιστορικό τραύματος, ή απλώς σε όσους αναζητούν...

Δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτα – εκτός αν δουλεύεις υπότιτλους. :-)
Όχι, την ιστοσελίδα μου φτιάχνω :)

Μου αρέσει η προσέγγισή σου. Αυτό που θα με προβλημάτιζε είναι η επανάληψη της λέξης ομάδα και η κατά κάποιο τρόπο συνώνυμες ευπαθείς - ευάλωτες. Κάτι που έχω κάνει και εγώ στη δεύτερη εναλλακτική μου, βέβαια.

Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, πάντως, ναι, το άρθρο πρέπει να επαναληφθεί (για την ακρίβεια δεν επαναλαμβάνεται κανένα άρθρο, απλώς κάθε νέος όρος που προσθέτεις πρέπει να μπει με το άρθρο του).