Εκδώστε μόνοι σας το βιβλίο σας

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Με αφορμή αυτό ανακάλυψα τον ιστότοπο www.blurb.com. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον ότι μπορείς να εκδώσεις ένα δικό σου βιβλίο, ακόμα και σε ένα μοναδικό αντίτυπο ή καμιά δεκαριά για να μοιράσεις σε φίλους. Μπορείς επίσης να αγοράσεις βιβλία που έφτιαξαν άλλοι μέσω των εργαλείων αυτού του ιστότοπου.

With Blurb, you’ll find all the tools you need to make a book and get the best value in the process. Use our free bookmaking software, or use any of our other online bookmaking tools. Blurb offers great value for photobooks, as well as the best quality you can find. Great resolution photo book printing, high quality binding, and professional presentation make Blurb the place to come for easy-to-use online software, best prices, and all around bookstore quality books you can show off and be proud of.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το blurb το ξέρω εδώ και πάνω από δυο χρόνια, αλλά μου φαίνεται ότι οι τιμές του (μαζί με αεροπορικά κλπ) είναι απαγορευτικές για την Ελλάδα και είναι προτιμότερο να αποταθείς σε κάποια από τα εδώ κέντρα ψηφιακών εκτυπώσεων.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ναι, απλώς το blurb σού προσφέρει και έτοιμο λογισμικό για να φτιάξεις το βιβλίο, ενώ στις γνωστές ψηφιακές εκτυπώσεις πρέπει να το φτιάξεις εντελώς μόνος σου.

Zazula

Administrator
Staff member
Όχι βέβαια — οι ψηφιακές εκτυπώσεις παρέχουν και υπηρεσίες στησίματος, εφόσον τις ζητήσει κάποιος.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπορεί, αλλά εγώ το βλέπω από τη σκοπιά του εντελώς ερασιτέχνη όπως εγώ, που θέλει να φτιάξει ένα βιβλιαράκι και όχι να γυρνάει τις εταιρείες ψηφιακών εκτυπώσεων στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι με δύο από αυτές που είχα συναλλαγή τα δύο τελευταία χρόνια, η εμπειρία ήταν τόσο κακή που τις διέγραψα από κάθε μελλοντική συνεργασία. Άλλο πράγμα ο συγγραφέας ή ο εκδότης που θέλει να τυπώσει εκατοντάδες ή χιλιάδες αντίτυπα από ένα βιβλίο, κι άλλο αυτό που λέω εγώ. Δεν αμφιβάλλω ότι με το blurb.com δεν συνεργάζονται επαγγελματίες του χώρου των εκδόσεων. Αν π.χ. θέλει ένας ιδιώτης να φτιάξει κάτι σαν αυτά που αναφέρονται εδώ, θα ψάχνει εταιρείες ψηφιακών εκτυπώσεων στην Ελλάδα;

Zazula

Administrator
Staff member
Με το fastpencil όμως, που σου 'δωσα παραπάνω, συνεργάζονται και επαγγελματίες. ;)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εντάξει, δεν διαφωνούμε σε τίποτα. Ένας ιδιώτης που έχει άνεση στους υπολογιστές και στο Διαδίκτυο μπορεί άνετα να χρησιμοποιήσει κάποιον από αυτούς τους ιστοχώρους.
Και κάτι πολύ ωραίο, που θα ήταν και πολύ καλό δωράκι: Personalized notebook.