Ambrose
¥
Τυφλός τά τ' ώτα τόν τε νουν τά τ' όμματ' εί!...
Επειδή εγώ ο καημένος δεν ξέρω αρχαία Ελληνικά, θα είχες την ευγενή καλωσύνη να μου εξηγήσεις τι εννοείς; Thanks! ;)
Τυφλός τά τ' ώτα τόν τε νουν τά τ' όμματ' εί!...
"Τυφλός και στ' αφτιά και στο νου και στα μάτια είσαι". Παρήχηση του ταυ.
Δεν κατάλαβες ακόμα; Τειρεσίας δεν λέγεται η υπηρεσία;Και τι σχέση έχει αυτό με την συζήτησή μας;
Το είχα στις εκκρεμότητές μου εδώ κι έναν μήνα (ο σχετικός νόμος, άλλωστε, δημοσιεύτηκε ανήμερα στα γενέθλιά μου ), οπότε επισυνάπτω εδώ τον Ν. 3869/2010 (ΦΕΚ Α' 130/3-8-2010) «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις». Καλή ανάγνωση! :)Δεν φταίει ο Τειρεσίας αν είναι μαύρη η μισή ή όλη η χώρα — φταίει το πρωτόγονο Πτωχευτικό Δίκαιό μας, το οποίο ακόμη και στην εκσυγχρονισμένη του μορφή ως Ν.3588/2007 «Πτωχευτικός Κώδικας» (ΦΕΚ Α’ 153/10.7.2007) αφορά αποκλειστικά εμπόρους και ενώσεις προσώπων με νομική προσωπικότητα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό. Δηλαδή δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία για ιδιώτη κατά το αμερικανικό πρότυπο των Chapter 7, 11 (σπάνια για ιδιώτες), 12 και 13 του USC Title 11.
Τι λε ρε που θα συνεταιριστώ εγώ με άλλον! Ξέρεις πόσο ίδρωσα να βγάλω τ' αμάξα που έχω; Και τώρα θα πάω να γίνω ένα με άλλους, από αφεντικό "συνέταιρος"; Δε μου βγαίνει καλύτερα το μάτι;Αν έχετε απαντήσεις, παρακαλώ διαφωτίστε με:
5) Γιατί οι δενξερωπόσοι μικροϊδιοκτήτες δεν μπορούν να συνασπιστούν τοπικά ή εθνικά και να φτιάξουν μια ή δυο ή τρεις εταιρείες και να εμποδίσουν τα «ξένα καρτέλ»; Και η McDonald's δύναμη παγκόσμια είναι, αλλά τα Goody's δεν τα πέταξε έξω από την αγορά...
Ο Παπουτσής είναι τώρα ο υπουργός προστασίας του πολίτη; Την παπουτσίσαμε.