To "ιδιοτροπίες" ήταν με χαμόγελο.
Τα πιο πολλά προβλήματα που περιγράφεις με τις εναλλαγές ζεστού- κρύο κλπ λύνονται με ένα απλό πιεστικό για το κρύο νερό. Διότι ναι μεν στην Ελλάδα έχουμε λόφους και τα υδραγωγεία είναι στο λόφο συνήθως, αλλά στο ΗΒ οι λόφοι είναι άλλη υπόθεση και το τρεχούμενο νερό δεν έχει πίεση, ενώ το ζεστό που έρχεται από το ντεπόζιτο έχει πίεση. Και άλλα τέτοια περίεργα.
Θυμάμαι πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια καθ'οδόν για Κορνουάλη κάναμε ένα βράδυ στάση στο Τορκί, θέρετρο παραθεριστικό, γεμάτο ξενοδοχεία κλπ. Και είχα το θράσος (κατά τον ρεσεψιονίστα του ξενοδοχείου) να ζητήσω να μου βρουν δωμάτιο με ντους γιατί ήθελα να λουστώ, άκουσον- άκουσον. Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, παρεμπιπτόντως, αλλά μάλλον αυτοί που δίνανε τα αστέρια είχαν να περάσουν από εκεί καμιά πενηνταριά χρόνια. Μου πρότεινε λοιπόν ο τύπος να λουστώ βουτώντας το κεφάλι μου στη γεμάτη μπανιέρα. Ό,τι κάνανε οι Άγγλοι δηλαδή τα παλιά χρόνια. Εκεί μου ήρθε στο νου το απόσπασμα από τη Λωξάντρα που φέρνει κάποιος μια μπανιέρα από την Αγγλία και φρίττουν οι πάντες γιατί πλένεται ολόκληρος με το ίδιο νερό.