Πέρασαν πάνω από 5 χρόνια από την προηγούμενη δημοσίευση μου σε αυτή την συζήτηση. Τόσο μου πήρε να εγκαταστήσω καινούργιο σύστημα. Αν συνηθίσεις στο ιδιαίτερα προσαρμοσμένο σου σύστημα όλες οι καινοτομίες σου ξινίζουν και δεν βολεύεσαι εύκολα.
Έπεσα και στην πλημμυρίδα των καινούργιων περιβαλλόντων που μας προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και ήρθε και έδεσε. Ακόμη και όταν άλλαξα υπολογιστή πριν από δύο χρόνια απλά έβαλα τον παλιό δίσκο και συνέχισα με τις συνήθειες μου. Μόνο όταν αφού το σύστημα μου του 2010 που έπαψε να υποστηρίζεται από το 2015, άρχισε να έχει ασυμβατότητες με καινούργιες τεχνολογίες (π.χ. είχα μείνει στον firefox 45 ESR) με επακόλουθους αυξημένους κινδύνους ασφαλείας, αποφάσισα να προχωρήσω σε αναβάθμιση.
Ευτυχώς σε αυτό το διάστημα το περιβάλλον Gnome 2 που χρησιμοποιούσα και είχε εν τω μεταξύ εγκαταλειφθεί για ένα νεότερο από την αρχική ομάδα ανάπτυξης, απέκτησε τον συνεχιστή του, και έτσι από το gnome πέρασα στο mate. Πάντα στη βάση του ubuntu debian. UBUNTU-MATE 16.04, και πάμε για τα επόμενα 7 χρόνια :)
http://gofile.me/6oGl1/4G0fcCqkN