Για τους Άγγλους, τους Ιρλανδούς και τους Έλληνες: απόψεις και προκαταλήψεις για τους λαούς

SBE

¥
Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει ντε και καλά να αλλάξω γνώμη.
Πάντως, για να μην λέμε ότι είπα πράγματα που δεν είπα, δεν είπα ότι δεν συμπαθώ τους Ιρλανδούς. Είπα ότι δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό πολλών Ελλήνων που θεωρούν τους Ιρλανδούς αδερφές ψυχές και διάφορα άλλα τέτοια ρομαντικά, κατά τη γνώμη μου αβάσιμα.
Και για να απαντήσω στον Αζιμούθιο για το πώς είναι οι Άγγλοι αν οι Ιρλανδοί είναι υπερόπτες, όταν έμενα στον φτωχότερο δήμο του Λονδίνου οι γείτονές μου, όλοι λευκοί Άγγλοι, ήταν έξω καρδιά. Μπορεί να τους έλειπαν τα μισά δόντια και κάθε τρεις και λίγο να ερχόταν η αστυνομία να τους χωρίσει, αλλά με μένα ήταν πολύ φιλικοί- σαν τους Ιρλανδούς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χάρηκα που μετακόμισα.

ΥΓ Ορίστε, οι Κορς που παραθέτει ο Νίκελ, δεν κάνουν αυτή την κλάψα όταν τραγουδάνε; Ε, εμένα αυτό δεν μου αρέσει, με ενοχλεί στ'αυτιά.
 
Κι εγώ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει ντε και καλά να αλλάξω γνώμη.

Αυτό είναι ο αιώνιος φόβος σου, μην τυχόν και αλλάξεις γνώμη; Δεν είναι θέμα της γνώμης σου για το αν σου αρέσει, είναι ότι λες ανακρίβειες και γενικεύεις άσκοπα. Πολύ περισσότερο αν έχεις την μουσική παιδεία και επαφή που λες, δεν δικαιολογείται να γράφεις αυτά που γράφεις. Και δεν είμαι φαν της ιρλανδικής μουσικής.
 
Top