Ωραία. Ας προσθέσω και τη δική μου μαρτυρία. Ο δικός μου παθολόγος μού εξήγησε ότι όλες οι συμβάσεις που είχε (ΟΑΕΕ, Δημόσιο) έληξαν αυτόματα στις 31/12 και δεν έχουν υπογραφεί νέες με τον ΕΟΠΥΥ. Μου έγραψε την τρίμηνη επαναλαμβανόμενη που χρειαζόμουν, αλλά με αμοιβή "Δημοσίου" = 20 ευρώ (απόδειξη κλπ, όλα κανονικά). Ο γιατρός μου, μού είπε ότι μια τρίμηνη συνταγή προς 20 ευρώ είναι όσο μια σοκολάτα --και δεν έχει άδικο. Από την άλλη, δεν χρειάζεται και κάποια γνωμάτευση ή εξέταση (αν και, υποθέτω, ρωτάει τον ασφαλισμένο «πώς νιώθει κλπ», ανάλογα με την περίπτωση --και αν χρειάζεται, εξετάζει).
Ο φαρμακοποιός, στη συνέχεια, μου είπε ότι γίνεται το μπάχαλο, άλλοι γιατροί συνεχίζουν να κόβουν δωρεάν, άλλοι με 10 ευρώ, άλλοι με 20.
Έχω την αίσθηση ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένα μεγάλο πείραμα, που θα κρατήσει μερικούς μήνες. Το πού θα κατασταλάξει, ένας Θεός το ξέρει. Αυτό το σύστημα αναμφίβολα θα πιέσει τους ιδιώτες γιατρούς και τα 50άρια, 80άρια ή ξέρω γω πόσο -άρια χρέωναν την επίσκεψη, χωρίς απόδειξη. Επίσης, θα δείξει τις ανοχές του κόσμου. Τέλος, θα αποκαλύψει τι τελικά αγοράζουν τα κερατιάτικα που πληρώνουμε για ασφάλιση κάθε μήνα. Ας πούμε, στην κλάση μου, ο κλάδος ασθενείας είναι 95 ευρώ το μήνα. Τι υπηρεσίες αγοράζει κανείς με αυτά; (Και πόσα αντίστοιχα ποσά έχω καταβάλει τόσα χρόνια χωρίς να κάνω χρήση των υπηρεσιών αυτών; )