Δεν έγραψε κανείς για συγκρίσεις. Όχι συμψηφισμούς σημαίνει όχι ανοχή στην παρανομία του ενός επειδή παρανομεί ο άλλος.
Είναι έτοιμος ο Έλληνας να δεχτεί ότι αν θέλει να διαμαρτυρηθεί έξω από ένα θέατρο που ανεβάζει έργο που πιστεύει ότι τον προσβάλλει, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της ή περιμένουμε να κάνει τη δουλειά της μόνο με τη ΧΑ;
Ακριβώς αυτό που λες είναι το θέμα. Όμως, η παρανομία της ΧΑ δεν δικαιολογείται από την παρανομία άλλων, ούτε πρέπει η όποια παρανομία άλλων να χρησιμοποιείται ως ελαφρυντικό ή ως μέσο εκτροπής της συζήτησης από τους τραμπουκισμούς της ΧΑ («η ΧΑ κάνει τραμπουκισμούς» «Γιατί, οι πολιτκοί που τα φάγανε/Οι αντιεξουσιαστές που καίνε/Οι υπερασπιστές του Στάλιν καλύτεροι είναι; ».
Edit: γίνεται να κάνω ignore αυτό το νήμα και να μην το βλέπω καθόλου; Έχω κουραστεί, κι από την άλλη όσο το βλέπω τόσο διαολίζομαι.
Εγώ θέλω να κάνω ιγκνόρ τους χρυσαυγίτες, γμτ.Edit: γίνεται να κάνω ignore αυτό το νήμα και να μην το βλέπω καθόλου; Έχω κουραστεί, κι από την άλλη όσο το βλέπω τόσο διαολίζομαι.
Δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Υπάρχουν, και δεν θα πάψουν να υπάρχουν αν τους αγνοήσουμε. Ίσα ίσα που θα τους αφήσουμε έδαφος να αναπτυχθούν ερήμην μας και θα τους βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή που δεν θα σηκώνει πλέον ignore.Εγώ θέλω να κάνω ιγκνόρ τους χρυσαυγίτες, γμτ.
Υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ξέρουμε ότι οι άνθρωποι είναι αρρωστημένα μυαλά. Δηλαδή, εγώ για να τους καταλάβω πλήρως θέλω εξήγηση και από ψυχίατρο, που θα μπορεί να πάει και στην παιδική ηλικία τους, να βρει τη ρίζα των προβλημάτων που έχουν με τον συνάνθρωπο. Οι φίλοι του ναζισμού είναι άρρωστοι άνθρωποι, πιστεύω. (Ακόμα κι αν αυτό ακούγεται λίγο σαν... ελαφρυντικό.)
Μέγα λάθος. Είναι κύριο μέλημά της να είναι ουδέτερη και κατά δύναμην αντικειμενική, πράγμα που μάλιστα αναφέρεται ρητά στους όρους δημιουργίας και επεξεργασίας άρθρων. Υπάρχουν τμήματα κειμένων ή ακόμα και ολόκληρα άρθρα που έχουν κατέβει ακριβώς γιατί περιείχαν αναφορές με bias (κοινωνικό, πολιτικό, θρησκευτικό, κτλ).
Η wikipedia έχει 92 βιβλιογραφικές αναφορές για να στηρίξει το συγκεκριμένο άρθρο, άρα μόνο μονόπλευρο και ιδεολογικά μη ουδέτερο και αναντικειμενικό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.
Πολύ θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά που λένε, οι απειλές που εκτοξεύουν ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Βουλής, δεν παραβιάζουν κανέναν νόμο. Ή στη χώρα της ασυδοσίας που ζούμε μπορεί να παραβιάζουν νόμους, αλλά και τι έγινε;
Τώρα; Που όλα δείχνουν ότι η ΧΑ έχει γίνει τρίτο κόμμα; Ποιος ακριβώς θα τους στείλει στα σπίτια τους; Εσύ, εγώ κι άλλοι δέκα τρελοί Λεξιλόγοι; Το σύγχρονο, ευνομούμενο, δημοκρατικό κράτος; (στην Κοπεγχάγη ζεις; που μου έλεγε κι ένας φίλος όποτε έλεγα καμιά ουτοπιά).
Φοβάμαι πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ περισσότερο πριν αρχίσουν να καλυτερεύουν.
Το πρώτο που λείπει είναι η παιδεία και γι' αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.
Ύστερα απ' αυτό, περιμένω τουλάχιστον από τους βουλευτές της Αριστεράς να ζητήσουν άρση της ασυλίας αυτών των αποβρασμάτων.
SBE, ακόμα και να μην ισχύει -ακόμα- αυτό που λες, είναι προφανές ότι μεθοδεύεται. Δες εδώ.
Πιστεύω ότι αν ο Κασιμάτης δεν πάταγε τον κάλο μερικών με την αναφορά του στη βία της αριστεράς το κείμενό του θα είχε αγνοηθεί.
Η αύξηση των ποσοστών της, είναι αρκετά πολύπλοκο αλλά όχι ανεξήγητο ούτε ουρανοκατέβατο φαινόμενο, για το οποίο δεν είναι καθόλου άμοιρα ευθυνών τα ΜΜΕ, όσο κι αν προσπαθούν να ρίξουν όλη την ευθύνη στην πολιτική της Αριστεράς σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Δεν υπάρχει σύγκριση της χρυσής αυγής με άλλες πρακτικές, δεν υπάρχει σύγκριση της χρυσής αυγής με τις όποιες παρανομίες των άλλων πολιτκών, δεν υπάρχει σύγκριση της χρυσής αυγής με οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει «ναι μεν, αλλά». Η χρυσή αυγή είναι κάτι που πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Είναι βδέλυγμα, βλάπτει την κοινωνία, πρέπει να φύγει.
Συμφωνώ με όλους σας ότι δεν νομιμοποιείται η μια πλευρά με παρανομίες της άλλης. Επίσης συμφωνώ ότι δεν μιλάμε για την ίδια κλίμακα πραγμάτων. Δεν παρουσιάζω την δικαιολογία του ΧΑυγίτη σαν νομιμοποίηση. Εννοείται πώς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το "ναι, αλλά κι αυτοί...". Το πρόβλημά μας είναι όμως ότι αυτό υπάρχει και ναι μεν μπορείς να έχεις μηδενική ανοχή απέναντι στην ΧΑ, το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τους ψηφοφόρους της και αυτούς που την συμπαθούν/υποστηρίζουν/καταλαβαίνουν/δικαιολογούν. Αυτούς είναι το θέμα πώς θα αντιμετωπίσεις, γιατί την παρανομία την αντιμετωπίζεις με τον νόμο. Τι κάνεις με το πολιτικό πρόβλημα; Και άντε, μακροπρόθεσμα υπάρχουν λύσεις, τουλάχιστον για την νέα γενιά: το αντιμετωπίζεις με παιδεία.
Όλες οι αναλύσεις του εκλογικού σώματος δείχνουν ότι τη ΧΑ ψήφισαν ψηφοφόροι από όλο το πολιτικό φάσμα. Η ΧΑ έδρασε σαν δοχείο υποδοχής της οργής πολλών Ελλήνων που έπεσαν ακριβώς στις παγίδες του συμψηφισμού.
Έναν νόμο που θα υποχρεώνει τον Άρειο Πάγο να μην αναγνωρίζει ως κόμματα οργανώσεις με εγκληματική ιδεολογία και πρακτική, ώστε να μπορεί η πολιτεία να τις αντιμετωπίζει ως συμμορίες.
Αυτή η παιδεία είναι τελικά η λύση σε όλα τα προβλήματα. Τι όμως εννοούμε λέγοντας παιδεία; Τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών στο σχολείο, ή την καθημερινή διαπαιδαγώγηση όλων μας μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τους συμπολίτες μας και με τους θεσμούς της πολιτείας; Αν εννοούμε το πρώτο, φέξε μου και γλίστρησα. Η μόνη άμυνα απέναντι στην Χρυσή Αυγή, αλλά και σε οποιοδήποτε μόρφωμα επιθυμεί την κατάλυση της δημοκρατίας, είναι η σωστή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και η καθημερινή εκπαίδευση του πολίτη στην εφαρμογή τους και στον σεβασμό τους. Αυτά βέβαια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε για αστείο.
Συμφωνώ μέχρι κόμματος (γραμματικού).
Από την περιγραφή της Μελάνης είναι εμφανέστατο αυτό που λέει η Όλι πιο πάνω. Αν η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, οι θεατές θα είχαν πρόσβαση στο θέατρο, στην ανάγκη και μέσα από διάδρομο της αστυνομίας, οι διαμαρτυρόμενοι θα έκαναν τη διαμαρτυρία τους πίσω από τείχος αστυνομικών κι όποιος έκανε οτιδήποτε παράνομο θα πήγαινε σηκωτός στην κλούβα. Η παράσταση αν αναβαλλόταν θα ήταν είτε λόγω υπερβολικής φασαρίας απ΄έξω είτε αν ξεκίναγαν πολύ σοβαρά επεισόδια κι ήταν καλύτερα να φύγει ο κόσμος.
Είναι έτοιμος ο Έλληνας να δεχτεί ότι αν θέλει να διαμαρτυρηθεί έξω από ένα θέατρο που ανεβάζει έργο που πιστεύει ότι τον προσβάλλει, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της ή περιμένουμε να κάνει τη δουλειά της μόνο με τη ΧΑ;Να κάνει καθιστή διαμαρτυρία απέναντι από το θέατρο, ο Έλληνας. Δεν έχει καμμιά δουλειά να δημιουργεί επεισόδια επειδή κάτι δεν του αρέσει, είτε είναι ΧΑυγίτης είτε Κουκουές είτε Οικολόγος-Πράσινος.
Δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Υπάρχουν, και δεν θα πάψουν να υπάρχουν αν τους αγνοήσουμε. Ίσα ίσα που θα τους αφήσουμε έδαφος να αναπτυχθούν ερήμην μας και θα τους βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή που δεν θα σηκώνει πλέον ignore.
Εγώ μ' αυτό που λες καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι σε ορισμένα από τα σκληροπυρηνικά τους στελέχη, ή στην μεγάλη πλειοψηφία του 0,3% που έπαιρναν μέχρι πρόσφατα. Φυσικά θα συμφωνούσα απόλυτα με κάτι τέτοιο, δεν μπορώ όμως να το δεχτώ για όποιον απλά ψήφισε ΧΑ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την μια μέρα που ψήφισαν οποιοδήποτε άλλο κόμμα ήταν φυσιολογικοί και την άλλη έγιναν άρρωστοι.
Στα σπίτια τους θα τους στείλουν αυτοί οι ίδιοι που τους έβαλαν και στην βουλή. Δυστυχώς φοβάμαι ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν κάποια εναλλακτική.
Θα κάνεις μάρτυρες τους γκεμπελίσκους της ΧΑ επειδή θα τους τιμωρήσεις σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους;Αν θες να τους κάνεις και "μάρτυρες", ναι, είναι καλή ιδέα.