Στο Λονδίνο υπήρξε κάμποση γκρίνια για το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων το οποίο λύθηκε ως εξής: η Γκουγκλ έσβησε τα πρόσωπα όσων εμφανίζονται στις φωτογραφίες, τους αριθμούς των ιχ κλπ στάνταρ πράγματα που τα κάνει παντού. Για τα υπόλοιπα, η νομική άποψη ήταν ότι δεν απαγορεύεται να φωτογραφίζει και να δημοσιεύει κανείς δημόσιους χώρους. Η εξώπορτα του σπιτιού σου είναι δημόσιος χώρος.
ΥΓ Πάντως όσες φορές έχω χρειαστεί πληροφορίες από το γκουγκλερθ μάπα το καρπούζι. Ήθελα να δω πως ήταν το σπίτι που θα έμενα στη Νέα Υόρκη (μην είναι καμιά περιοχή χάλια) και το ιχ της Γκουγκλ σε εκείνο το σημείο είχε μπροστά του ένα φορτηγό και στις φωτό του δρόμου βλέπεις το φορτηγό να σου κόβει τη θέα. Προχωράς, προχωράει και το φορτηγό.
Κοίταζα το σπίτι που έμεινα στο Λος Άντζελες, να δω τι σόι φρούτο είναι, δεν έμοιαζε καθόλου με τις φωτογραφίες που μου είχαν στείλει. Στις φωτό ήταν πράσινο κι αυτό στο Γκουγκλ ήταν άσπρο, και είχε και περισσότερα μπαλκόνια κλπ κλπ. Τέλος πάντων το δικαιολόγησα με το σκεπτικό ότι ίσως ήταν άσπρο και το βάψανε πρόσφατα. Φτάνω ΛΑ, με αφήνει το ταξί στο δρόμο, κοιτάζω γύρω μου καμία σχέση η γειτονιά με το Γκουγκλερθ. Είπαμε ότι έχει σεισμούς, αλλά όχι κι έτσι! Τελικά ανακάλυψα ότι η περιοχή της φωτογραφίας ήταν δύο τετράγωνα πιο πέρα, όλος ο δρόμος ήταν άνω- κάτω. Α, και ήταν αρκετά καλή περιοχή, οπότε δεν ξέρω αν το ανακάτεμα ήταν δάκτυλος γειτόνων.
Συμπέρασμα: τσαπατσούλικη δουλειά.