Από τα μαθηματικά στο νόμο: τέχνη ή επιστήμη;

Zazula

Administrator
Staff member
Πέρα από το λάθος, δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να ορίσεις την ποινή. Σε κάθε εποχή τα ήθη είναι διαφορετικά, άρα και η αντίληψη της δικαιοσύνης. Η αντίληψη της βαρύτητας, πάλι, είναι πάντα η ίδια, γιατί ό,τι ίσχυε χθες ισχύει και σήμερα.
http://lexilogia.gr/forum/showthrea...ινωνία-και-νόμος&p=75832&viewfull=1#post75832
http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?6596-Διαφορά-ηλικίας-στις-σχέσεις
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πού κρυβόταν ο Ζάζουλας;

Ο Ζάζουλας ετοιμαζόταν να τσιτάρει πρόσφατη συζήτηση που είχε με εκλεκτό μέλος της Λεξιλογίας, στην οποία κεντρικός θεματικός άξονας ήταν: «μα επιτέλους, ας παραδεχτούν όλοι ότι τα Οικονομικά είναι απλώς μια μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τίποτ' άλλο (όπως λ.χ. επιστήμη)!»

Οπότε, πέρα από το δήγμα που παρέθεσε πιο πάνω ο Εάριον, ας προσθέσω και τούτο: http://lexilogia.gr/forum/showthrea...εις-που-διχάζουν&p=94955&viewfull=1#post94955.

Αντιλαμβάνομαι πως είμαστε μόνοι μας εγώ κι ο Hellegennes εναντίον όλων! Παραδεχτείτε το, επομένως: Είστε ευγνώμονες που ζήσατε για να το δείτε κι αυτό! :p
 

SBE

¥
Τα οικονομικά τα πραδοσιακά δεν είναι μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, απλώς δέχονται ότι ο άνθρωπος δρα λογικά. Η νεότερη συμπεριφ.... συμπ... behavioral οικονομική θεωρία συνδυάζει και ψυχολογία και νούμερα. Οπότε τελικά κάνοντας κύκλο πάμε στο: η ψυχολογία είναι επιστήμη;
 
Λες και δεν μας έφτανε το πολιτικοοικονομικοκοινωνικό μας μπαχαλάκι.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ προτιμώ να ασχολούμαι με φιλοσοφικά ερωτήματα τύπου "είναι η ψυχολογία επιστήμη;" παρά με το πολιτικοτέτοιο.
 
Top