Διάβασα στο Facebook το παρακάτω κείμενο του κ. Αναστάση Περράκη, ο οποίος πληροφορούμαι ότι διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Από το κοντρόλ με πληροφορούν πως τόσο η Ματθίλδη Μαγγίρα όσο και η Μαρία Σολωμού δεν θα κάνουν το εμβόλιο!
Η Ματθίλδη δήλωσε «Δεν είμαι επιστήμονας αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι στα τηλεοπτικά κανάλια δεν ακούγονται όλες οι απόψεις» και πως «δεν θέλω να με κάνουν πειραματόζωο και να κάνω ένα εμβόλιο που δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει».
Η Μαρία μιλά πιο διεξοδικά, και εξηγεί πως είναι πάρα πολύ αρνητική για χίλιους πεντακόσιους λόγους (που δεν θα τους πει) αλλά αν γίνει υποχρεωτικό για παιδιά, θα γίνει ανθρώπινη ασπίδα. Δηλώνει πολύ "περίεργη" με τα εμβόλια που την φοβίζουν είτε είναι για Covid είτε είναι για ιλαρά.
Στην Ματθίλδη θα ήθελα να πω πως άποψη είναι αν προτιμάει κανείς τις μελαχρινές ή τις ξανθές, τους γραμμωμένους κοιλιακούς ή την κοιλίτσα, το Survivor ή το Master Chef. Σε αυτά τα θέματα έχουμε όλοι άποψη, και θα χαρώ να τα συζητήσουμε (όχι δεν μου αρέσουν οι μελαχρινές). Θα ήθελα να της πω όμως, μια και είμαι επιστήμονας με γνώσεις και εμπειρία στην δημιουργία νέων φαρμάκων, πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έγιναν ήδη "πειραματόζωα" για χάρη της.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δοκίμασαν το εμβόλιο για την ασφάλεια του και την αποτελεσματικότητα του, ακριβώς για να μπορεί να το κάνει χωρίς φόβο για παρενέργειες. Καταφέραμε να ελέγξουμε τα εμβόλια για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους τόσο σύντομα, διότι υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα και τόσο πολλοί συμπολίτες που δέχθηκαν εθελοντικά να γίνουν "πειραματόζωα" για χάρη σας και για χάρη μου, κάποιοι από αυτούς φίλοι μου και φοιτητές μου. Και για αυτό ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο χωρίς φόβο για παρενέργειες.
Στην Μαρία θα ήθελα να πω πως κι εγώ είμαι περίεργος με τα ασανσέρ που με φοβίζουν, αλλά επειδή δουλεύω στον 8ο, παίρνω το ασανσέρ, ειδικά από τότε που διάβασα πως ο Στιγκ Λάρσον που γλίτωσε από δύο απόπειρες δολοφονίας έπαθε ανακοπή όταν ανέβηκε με τις σκάλες στον 8ο. Επίσης θα ήθελα να της πω πως από την ιλαρά που φοβάται το εμβόλιο, πέθαιναν εφτά με οκτώ εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Φέτος από τον κορονοϊό πέθαναν λιγότερο από δύο εκατομμύρια, κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75-80. Από την ιλαρά πέθαιναν εφτά με οκτώ εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο! Εφτά με οκτώ εκατομμύρια παιδιά! Θα το ξαναγράψω: εφτά με οκτώ εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο! Μετά το εμβόλιο οι θάνατοι αυτοί μειώθηκαν σε 1-2 χιλιάδες για χρόνια. Επειδή κάποιοι σαν την Μαρία άρχισαν να "φοβίζονται" με τα εμβόλια όμως, και να μην τα κάνουν στα παιδιά τους, πλέον πεθαίνουν από ιλαρά πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο. Πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, Μαρία μου, επειδή είσαι και κάποιοι άλλοι είστε "περίεργοι". Κρίμα δεν είναι; Εκατό χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο από την ιλαρά. Πόσοι πια να πεθάνουν από τον κορονοϊό βρε Μαρία για να βάλεις στην άκρη την περιέργεια σου;
Καλά Χριστούγεννα Μαρία, καλά Χριστούγεννα Ματθίλδη. Και για να τα κάνουμε όλοι μας με τους αγαπημένους μας, θα σας παρακαλούσα να εμβολιαστείτε, για να προφυλάξετε και τους αγαπημένους σας, αλλά και άγνωστους συμπολίτες σας.