Αλλαγές στη Λεξιλογία

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κάπως καλύτερα... :)
Αυτή τη στιγμή όλα είναι ακόμα πολύ ρευστά, και βομβαρδίζουμε τον προγραμματιστή μας με παρατηρήσεις. Αν κάποιο μέλος της Λεξιλογίας απουσιάζει σε κανένα τριήμερο ταξιδάκι, θα γυρίσει και θα τα βρει όλα σχεδόν τέλεια.
 

SBE

¥
Οπότε συνεχίζουμε με σχόλια και παρατηρήσεις:
Γενικά οι σελίδες δείχνουν να έχουν πολύ πράμα σε σχέση με πριν. Πολλή πληροφορία,που μπερδέυει και ζαλίζει, κυρίως γιατί μερικά που τα χρησιμοποιούμε συνεχώς είναι στο ίδιο μέρος με άλλα που δεν τα χρησιμοποιούμε και τόσο συχνά. Το κυριότερο είναι το View First Unread. Αυτό είναι το πρώτο που πατάω σε κάθε νήμα και θα τώρα επειδή έιναι μαζί με άλλες δυνατότητες που δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, ίδιο μέγεθος και χρώμα και ίδια θέση με αυτές, δεν το βρίσκω τόσο εύχρηστο.
Και μια που το λέμε, υπάρχει κανένας τρόπος να πηγαίνει κανείς από τη σελίδαπου έχιε όλα τα μηνύματα στο πρώτ που δεν εχεις διαβασει; Θα ήτανπολύ μεγάλη εξυπηρέτηση, αντί να πρέπι να κάνεις κλικ για να πας στην πρώτη σελίδα του νήματος και μετα να κανεις κλικ για ναπας στο πρώτο που δνε έχεις διαβάσει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το View First Unread γίνεται από τις ειδοποιήσεις. Υπάρχει κι εδώ μέσα;
Από τα Recent στο κάτω μέρος πατάς το βελάκι αριστερά και σε πάει στο τέλος. (Έχω ζητήσει να γραφτεί κάπου αυτό να φαίνεται.)
 

Zazula

Administrator
Staff member
Διαπιστώνω τώρα ότι ούτε το What's New, ούτε το New Posts, ούτε το Quick Links+Today's Posts είναι προσβάσιμα χωρίς να κάνεις register. Πήγα βέβαια να διαμορφώσω τον λίνκο της Λεξιλογίας έτσι που να με βγάζει απευθείας στο Quick Links+Today's Posts.
Τα What's New και New Posts δεν έχουν καμία έννοια για κάποιον που δεν είναι registered ή logged-in, καθότι το φόρουμ χρειάζεται να ξέρει τι έχει ήδη δει κάποιος προκειμένου να εμφανίσει τα εν λόγω ποστ. Κι αυτό μπορεί να το παρακολουθήσει μόνο με τα μπισκοτάκια που κερνά τούς εγγεγραμμένους χρήστες. Η διεύθυνση για τα ποστ τού τελευταίου 24ώρου είναι: http://lexilogia.gr/forum/search.php?do=getdaily&contenttype=vBForum_Post.


Ο πρώτος σύνδεσμος στη μαύρη μπάρα είναι τώρα Today's Posts. Πάω για κέρασμα...
Εμφανίζεται μόνο στην καρτέλα Forum, ενώ εκεί όπου είναι πραγματικά επιτακτική η ανάγκη ύπαρξής του είναι στην καρτέλα What's New.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εμφανίζεται μόνο στην καρτέλα Forum, ενώ εκεί όπου είναι πραγματικά επιτακτική η ανάγκη ύπαρξής του είναι στην καρτέλα What's New.
Αυτό καλύπτεται πάντως, προσωρινά, με πάτημα στον υπερσύνδεσμο here μέσα στο πλαίσιο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Είναι δυνατόν να βλέπω κάτι που δεν βλέπεις εσύ; :confused::confused:



Επικουρικά, υπάρχει και μενού Quick Navigation κάτω δεξιά.
 

Attachments

  • glitch13.JPG
    glitch13.JPG
    64.5 KB · Views: 276

Zazula

Administrator
Staff member
A, αυτο το here εννοούσες... Όχι, εγώ δεν πηγαίνω ποτέ από New Posts, οπότε θα έβλεπα το συγκεκριμένο μήνυμα.
 
Ζαζ, είπα ότι το Today's Posts (που στην πραγματικότητα είναι Recent Posts, αφού δεν σταματάει στα σημερινά) πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι προσβάσιμο ακόμα και χωρίς να κάνεις register. Όπως δηλαδή στο παλιό σάιτ. Ο σύνδεσμος που δίνεις δεν βελτιώνει τίποτα, γιατί θέλει register.
 
Εγώ τι να πω, άμα σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια. Άλλωστε η Λεξιλογία είναι από τα ωραιότερα φόρουμ που έχω δει, ούτως ή άλλως. Αλλά να πω την αμαρτία μου, μου άρεσε πολύ περισσότερο η άλλη αρχική σελίδα, ήταν κομψή και δεν θύμιζε τόσο έντονα φόρουμ όσο αυτή, ενώ ήταν πανεύκολο με ένα κλικ να βρεθείς στο καθαυτό φόρουμ. Άσε που το είχα συνηθίσει, μια χαρά βολευόμουν, δεν ένιωθα ανάγκη να αλλάξει κάτι. Αλλά εσείς που το χρησιμοποιείτε καθημερινά και είστε μέσα στα πράγματα ξέρετε σίγουρα καλύτερα.

Γιατί κάνατε όλες αυτές τις αλλαγές είπαμε?
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Γιατί κάνατε όλες αυτές τις αλλαγές είπαμε?
Ο βασικός και κύριος λόγος για την αλλαγή είναι η αναβάθμιση του λογισμικού πάνω στο οποίο στηρίζεται η Λεξιλογία, από την προηγούμενη, πολυκαιρισμένη και χειρότερα υποστηριζόμενη έκδοση vB 3.8 σε νεότερη, της σειράς 4.0 (φοράμε ήδη την 4.1.2). Η αναβάθμιση αυτή, που προσφέρει καταρχήν σημαντικά μεγαλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια, θα μας επιτρέψει επίσης να υλοποιήσουμε σε δεύτερο χρόνο διάφορα σχέδια που είχαμε από καιρό (π.χ. βελτιωμένη αναζήτηση) αλλά απλώς δεν ήταν εφικτά με την προηγούμενη έκδοση.
 
Εγώ δεν την παλεύω γενικότερα τον τελευταίο καιρό, αλλά δυστυχώς έχασα την όρεξή μου για τη Λεξιλογία με τον καινούριο σχεδιασμό κι έτσι δεν την παλεύω ακόμα περισσότερο. Παλαιότερα είχα αποκτήσει εξάρτηση και μαζί με τα μέιλ, το πρωί άνοιγα και άφηνα ανοιχτή τη Λεξιλογία όλη την ημέρα. Πατούσα την καρτέλα, έβλεπα τα καινούρια ποστ σε αριθμό αριστερά, έβλεπα την έξυπνη εισαγωγή, το preview από κάτω, απαντούσα, συμμετείχα. Τώρα έχω συνδεθεί 2η φορά νομίζω από τότε που βγήκε στη φόρα ο καινούριος σχεδιασμός. Με κουράζει όλο αυτό κατεβατό θεμάτων. Πατάς το What's new, pussycat? και σου βγάζει 55.000 θέματα (ίσως επειδή εγώ δεν τα διαβάζω πια μάλλον), πατάς το Today's Posts, yesterday's news και περνάς σε μια χωροχρονική διάσταση όπου οι αριθμοί των ποστ πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική κλίμακα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έλειπες για πάντα ή αν ήσουν ποτέ γραμμένος στη Λεξιλογία ή σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν-φόρουμ πριν. Πατάς να απαντήσεις και σου βγάζει Quick Reply. Δεν θέλω να Go Advanced, θέλω να Go Medieval που έλεγε και ο Μαρσέλους Γουάλας στο Pulp Fiction! A, και οι διαφημίσεις πριν τη σύνδεση, ξέρω πως είναι αναγκαίο κακό (ελπίζω) αλλά ως νέος χρήστης θα άρχιζα να τρέχω... μακριά από το PC. Αντιεμπορικούλι λιγάκι, δεν βρίσκετε;

Με άλλα λόγια, κάποτε θα το συνηθίσω αφού αύξησα και τη δόση μου του denpalevon από 100mg σε 500mg, αλλά προς το παρόν υπέγραψα το petition: Bring Zazula's cat and the old design back! :D:D:D

Από έναν εξαρτημένο χρήστη Λεξιλογίας με καλοπροαίρετη χιουμοριστική διάθεση... :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Χωρίς να προσπαθώ να σε πείσω ότι πρέπει καλά και σώνει να σου αρέσει η καινούργια μορφή, θα ήθελα μόνο να πω ότι γκρίνιες για διάφορα πράγματα έχουμε όλοι, αλλά γενικά είναι λειτουργικό και έτσι το φόρουμ. Είναι απλώς θέμα συνήθειας. Και για να συνηθίσεις κάτι, πρέπει να το επισκέπτεσαι συχνά. Θα έλεγα, να δώσεις τις παρατηρήσεις σου, π.χ. ότι θα ήταν καλύτερα να σου δείχνει τον αριθμό των νέων μηνυμάτων από την προηγούμενη επίσκεψή σου, συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό.
Από την άλλη πλευρά, κάτι άλλο που λειτουργούσε στραβά στο παλιό και έχει διορθωθεί στο καινούργιο είναι η πραγματική εικόνα των "νέων" μηνυμάτων. Παλιά, αν έμπαινες στο φόρουμ και σε αποσπούσε μια άλλη ασχολία για λίγη ώρα, ξαφνικά θεωρούνταν διαβασμένα όλα τα νέα μηνύματα μόνο και μόνο επειδή ήσουν ονλάιν κάποια λεπτά, ανεξάρτητα αν τα είχες διαβάσει. Τώρα, αν δεν ανοίξεις ένα μήνυμα, εμφανίζεται ως καινούργιο μέχρι να το ανοίξεις, όση ώρα και να χαζεύεις.
 
Συγγνώμη αν ήμουν επικριτικός. Δεν ήθελα κάτι.

Ναι, θέλω τον αριθμό των ποστ και θέλω την εισαγωγή. Πιστεύω πως είναι πιο διασκεδαστική και καλή διαφήμιση της Λεξιλογίας από μια λίστα θεμάτων όπως είναι τώρα.

Επίσης, επειδή έχω μια εμπειρία ως αναγνώστης, χρήστης, συμμετέχων σε περιοδικά, φόρουμ, ιστοσελίδες και αφουγκράζομαι γνώμες και συζητώ με άλλους χρήστες, πολλοί συμφωνούν ότι η πρώτη σελίδα πρέπει να είναι φιλική στα μάτια και καλαίσθητη και εισαγωγική και να κερδίζει τον χρήστη και όχι να είναι από την αρχή μια λίστα με όλα τα θέματα, δεξιά αριθμούς και χρήστες και μισές φράσεις όπως είναι τώρα, δίνοντας ίσως την εντύπωση καταλόγου.

Ακόμα, το μενού πρέπει να είναι αρκετά εύχρηστο.

Είμαι φανατικός φαν της Λεξιλογίας και περνάω πολλές ώρες εδώ μέσα και θέλω απλώς το "σπίτι" μου να είναι όμορφο. Αυτό είναι όλο. Και να κερδίσει βέβαια και περισσότερους "πελάτες".

Ευχαριστώ πολύ! Πάντα με καλή διάθεση. Συγγνώμη αν ακούστηκα κάπως πριν, αλλά είπα ότι δεν την παλεύω γενικότερα...
 
Με κουράζει όλο αυτό κατεβατό θεμάτων. Πατάς το What's new, pussycat? και σου βγάζει 55.000 θέματα (ίσως επειδή εγώ δεν τα διαβάζω πια μάλλον), πατάς το Today's Posts, yesterday's news και περνάς σε μια χωροχρονική διάσταση όπου οι αριθμοί των ποστ πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική κλίμακα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν έλειπες για πάντα ή αν ήσουν ποτέ γραμμένος στη Λεξιλογία ή σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν-φόρουμ πριν.

Οκέι, εγώ ήμουν ο πρώτος που ζητούσε να μένουν "στον αέρα" τα καινούργια και να μην εξαφανίζονται με κάθε refresh. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω πως το γεγονός ότι έβλεπα το φόρουμ να είναι εκτός λειτουργίας, και ξανά εκτός λειτουργίας, και ξαναμανά εκτός λειτουργίας, και ξαφνικά να είναι ανοιχτό και να υπάρχουν χιλιάδες καινούργια ποστ, πολλά αναρτημένα σε ώρες που εγώ έβλεπα το φόρουμ εκτός λειτουργίας, με έβαλε σε πονηρές σκέψεις...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
:confused::confused::confused:

Μοιάζει να περιγράφετε κάποιο φαινόμενο που δεν το έχουμε παρατηρήσει. Μήπως γίνεται να δώσετε μερικά στοιχεία επιπλέον; Πότε ήταν το φόρουμ «εκτός λειτουργίας» και επιστρέφοντας είχε χιλιάδες καινούργια ποστ Κόμη; Και ήταν πραγματικά καινούργια; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιους αριθμούς πιο κοντά στην πραγματικότητα (Αζ :)) ή άλλα πρόσθετα στοιχεία για να καταλάβουμε τι γίνεται --αν γίνεται κάτι περίεργο;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σύμφωνα με τις καταχωρίσεις στη σελίδα μας στο Facebook:

Στις 16 Μαρτίου στις 10:07 το πρωί:
Η μεγάλη και πολυπόθητη ανανέωση της Λεξιλογίας πραγματοποιείται. Λίγη υπομονή...
Στο μεταξύ, μπορείτε να μας γράφετε κι εδώ.


Στις 16 Μαρτίου στις 18:32:
And we are back in business!
http://lexilogia.gr/forum/index.php

Για την ακρίβεια, η αναβάθμιση άρχισε νωρίς το πρωί στις 16 Μαρτίου και είχε ολοκληρωθεί, όπως βλέπουμε πριν από τις 18.30 το απόγευμα. Δηλαδή κράτησε περίπου 12 ώρες. Όταν ξανάνοιξε το φόρουμ, όχι μόνο δεν βρήκα νέα μηνύματα, αλλά ακόμα και μηνύματα που υπήρχαν πριν κλείσει και δεν είχα προλάβει να τα διαβάσω, δεν μου τα παρουσίασε ως καινούργια, στην ουσία μηδένισε το κοντέρ μου.

 
Δηλαδή το φόρουμ δεν έμεινε εκτός λειτουργίας ΚΑΙ σήμερα, αλλά και κάμποσες άλλες μέρες, μετά τις 16 Μαρτίου, για αρκετές ώρες; Συγγνώμη που δεν κράτησα ημερομηνίες και ώρες, έχω και δουλειά να κάνω...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όχι, βέβαια. Δεν έχει μείνει εκτός λειτουργίας παρά μόνο αυτές τις ώρες που σου ανέφερα, στις 16 Μαρτίου.
 
Top