Φα φα φα, σιγά τον πολυέλαιο! Μπαίνεις πρώτα εδώ: http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Diagonismi/graptoi/ASEP/id-357.csp, κατεβάζεις τα ζιπάκια με τους Οριστικούς Πίνακες Υποψηφίων, οπότε ξέρεις ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο και ημερομηνία γέννησης (και σκορ στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ). Μετά παίρνεις και το ΑΜΚΑ από τη σελίδα που είπες και τον Εκλογικό Αριθμό από εδώ: http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm. Τέλος υπάρχει τρόπος να βρεις και το ΑΦΜ κάποιου επισήμως (από το σάιτ του Υπ.Οικ.). Πιστεύω δεν χρειάζεται να πω άλλα.
Μην μπεις ακόμη στον κόπο πλαστογραφίας. Μου ήρθε ταχυδρομικά η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης μιας αλλοδαπής κυρίας - κανει μπαμ το ονοματεπώνυμο- γιατί δεν πρόσεξαν τον ταχυδρομικό κωδικό στη διεύθυνση αποστολής.Πάω τώρα αμέσως να κάνω μερικές κομπίνες και πλαστογραφίες.
Κατά τ'άλλα φταίει το ιντερνετ.
Εντάξει, θα σου δώσω τον έναν που μου περισσεύει. Πειράζει που θα σε λένε Αλεξάνδρα, όμως;
Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος. Να επικοινωνούν συνέχεια με τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν διαγράφουν τους ασφαλισμένους τα ταμεία μόλις πεθάνουν; Εδώ έχει τύχει να διαγράψουν λόγω θανάτου και ζωντανούς. Αλλά είπαμε, η εταιρεία δεν έχει σκοπό να δουλέψει. Πήρε τους καταλόγους των ασφαλισμένων από όλα τα ταμεία και τους έδωσε αριθμούς. Αυτό ήταν όλο, ούτε επικοινωνίες ούτε αντιπαραβολές για διαγραφές διπλοεγγραφών και πεθαμένων.Καμιά πρόβλεψη για επικοινωνία με τα ληξιαρχεία ίσως; Μπα, δύσκολα πράγματα...
Αυτοί δεν ρωτάνε το ΑΦΜ και το αφήνουν κενό, επειδή δεν τους είπαν να ρωτάνε. Και πού νας πας στη Wind, όπου πήγα κάποια μέρα πριν από καιρό να τους κάνω αίτηση (που δεν την δέχονται τηλεφωνικά ούτε ηλεκτρονικά) για να βλέπω τον αναλυτικό λογαριασμό μου online. Η υπάλληλος συμπλήρωσε μόνη της την αίτησή μου, μάλλον επειδή πιστεύει ότι οι πελάτες της εταιρείας είναι αναλφάβητοι, και άφησε κενό το κουτάκι που έλεγε "Διεύθυνση email". Τη ρώτησα: "Δεν θα χρειαστείτε το email μου;" Και η απάντηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ: "Α, συγγνώμη, έχετε email;" Σώπα, καλέ! Ούτε κομπιούτερ δεν έχω!Ευγενέστατα και ταχύτατα με εξυπηρέτησαν στο ΚΕΠ και μου έδωσαν τη σχετική βεβαίωση --χωρίς φυσικά να ρωτήσουν τον ΑΦΜ μου (έμεινε κενό το σχετικό κουτάκι) για να μπορούν να κάνουν τις όποιες διασταυρώσεις. Προφανώς, δεν τους το είχε πει κανείς να τον ρωτάνε. Αλλά είπαμε, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν είναι εύκολο πράγμα...