Καλό ξεκίνημα, abal. Στη Λέξι. Για το άλλο, δεν ξέρω αν σε αποθάρρυνε η Άλεξ.
Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με το παραπάνω:
Η προκαταβολή φόρου γίνεται άπαξ και δεν ξέρω τι ισχύει για τους πρωτοεισερχόμενους. Βέβαια, έστω και άπαξ, για τους παλιούς μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, the straw that breaks the camel's back, ή το ποσό που σου λείπει για να κάνεις ευτυχισμένη την κυβέρνηση.
Στα υπόλοιπα ποσά, επικρατεί ασάφεια σε σχέση με τις εισφορές για σύνταξη και υγεία. Τα ποσά που γράφτηκαν στο νομοσχέδιο ήταν στο πλαίσιο «τόσα μας λείπουν» — ας μη νομιστεί ότι έχουν σχέση με κάποια σοβαρή αναλογιστική μελέτη. Σε κάποιο βαθμό είναι και η λογική του Χότζα (ή, σε εκδοχή της νυν κυβέρνησης, πάμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και, όταν δεν τη ρίχνουμε στον γκρεμό, όλοι μας επαινούν για την ωριμότητα που δείξαμε). Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο.
Πάντως, για να επισημοποιήσεις το εισόδημά σου (ή μέρος αυτού) και να φροντίσεις για σύνταξη και περίθαλψη, θα πρέπει να βάλεις τα πράγματα στο αυλάκι και να ελπίζεις ότι κάποτε θα έχουμε κυβερνήσεις που θα έχουν στο νου τους την ανάπτυξη, τη δημιουργία πλούτου, τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και όχι τη φορολογία.
Συγχωρήστε με που πολιτικολογώ, αλλά κάποια πράγματα έχουν χωθεί άγρια στην καθημερινότητά μας, στη ζωή του μεταφραστή. Αν δεν είμαι αντικειμενικός, θα στείλω το κείμενό μου στα Πολιτικά.