Έκθεση ιδεών νηπιαγωγείου για την Θάσο.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άκουσα πριν λίγο τον Μουζάλα που μιλησε στη Βουλή για κέντρα κράτησης (στον πληθυντικό). Κάποια άλλα κέντρα θα είναι αυτά, προφανώς...
 
Κλειστό κέντρο κράτησης, λέμε. Εντάξει, αν νομίζετε ότι η μόνη αλλαγή στην αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών είναι ξερωγώ η προχειρότητα, πάω πάσο, δεν έχω να πω τίποτα. Τίποτα όμως.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
ΟΚ. Ας μην το συζητήσουμε. Ας περιμένουμε π.χ. μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα ανοιχτά κέντρα κράτησης (και) στην Κρήτη. Επειδή εγώ έχω εικόνα μόνο από χαζοεθελοντές (όχι ΜΚΟ) της Ειδομένης και των κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά εντάξει. Μόνο στην «προχειρότητα» υπάρχει διαφορά.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ευτυχώς που στη Μόρια το κέντρο κράτησης είναι ανοιχτό και καλά οργανωμένο και μπαινοβγαίνουν οι μεν και οι δε για να μη γίνονται στόχος από τα κωλόπαιδα με τα μαύρα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για να αποφύγουμε λάθος αντιπαραθέσεις σχετικά με το πιο πάνω ποστ μου. Αυτό που εννοώ είναι ότι θεωρώ πιο σημαντικό από την ελεγχόμενη ή όχι φύλαξη των προσφυγικών καταυλισμών την ανθρώπινη οργάνωσή τους και τη σωστή συμπεριφορά προς αυτούς τους ξένους μας (για να διαλέξω έναν άλλον όρο) από τις αρχές.
 


«Υπάρχει ένας μύθος, η Αμυγδαλέζα δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί. Απλά απελευθερώθηκαν [...] που είχε λήξει η περίοδος που πρέπει να κρατούνται. Επίσης το θέμα είναι με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί, το είχα δει και ως γιατρός πριν γίνω υπουργός. Δεν το λέω ως μομφή για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γνωρίζουμε τις δυσκολίες στα οικονομικά που αντιμετώπιζαν».

Υπουργός Μουζάλας, 23 Μαρτίου 2016
 

Evelyn

New member
Ανοικτή και πάλι η Αμυγδαλέζα, λοιπόν.

Όπως λέει και το παραπάνω άρθρο, Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ναι, κέντρο κράτησης, αλλά οικειοθελούς κράτησης.

--Μην με κρατάς ρε, να τον σκίσω!
--Μα δεν σε κρατάω...
--Κράτα με, μην κάνω φονικό...
 

SBE

¥
Mήπως η πιο πάνω εικόνα θα έπρεπε να είναι και στα μαργαριτάρια λόγω έξτρα Σ;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
ΟΚ. Ας μην το συζητήσουμε. Ας περιμένουμε π.χ. μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα ανοιχτά κέντρα κράτησης (και) στην Κρήτη.
Επειδή το δικαίωμα αυστηρής κριτικής σημαίνει και να αποδίδεις τα εύσημα όπου και όταν πρέπει...

Το Ρέθυμνο αποφάσισε δια πυρός και σιδήρου (στην κυριολεξία) να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες -- (1) η είδηση, (2) «Ντάρα μανέλα», άρθρο του Βασ. Σκουντή
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Να σημειώσουμε όμως ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι -αν δεν απατώμαι- για 3.000 πρόσφυγες, και το Ρέθυμνο αποφάσισε να πάρει μόνο 300.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://goodnet.gr/rotator/articles/pedio-machis-me-fonto-to-prosfugiko.html
Από το νομό Ρεθύμνου μέχρι τώρα υπάρχουν απ' όσο ξέρω θετικές αποφάσεις και από τις επαρχίες (όπως τέλος πάντων λέγονται τώρα) Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. 3.000, αν δεν κάνω λάθος, είναι ο αριθμός για ολόκληρη την Κρήτη.
Σε άλλες ειδήσεις, άρνηση ήρθε από το Τυμπάκι, το ασχημότερο μέρος του νησιού (αν η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος...), όπου και η καταπληκτική προβοκάτσια με τα φέιγ-βολάν της τάχαμου "Μουσουλμανικής Αδελφότητας Κρήτης".
 

Earion

Moderator
Staff member
Προβοκάτσια ερασιτεχνών και αδιάβαστων. Στη θέση τους εγώ θα έβαζα πρώτο πρώτο το εδάφιο που λέει «Σκοτώστε τους όπου τους βρείτε» ή «Πολεμήστε όσους δεν πιστεύουν στον Αλλάχ».
 

Earion

Moderator
Staff member
Λέω, συνταγή άμα θέλει να κάνει κανείς αληθοφανείς προβοκάτσιες. (Να βάλω και φατσούλα; :devil:)
 
Top