Thyrikion
New member
Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά...
Γεια σας.
Φέτος, που λέτε, η κόρη μου είπε τα κάλαντα με τις ξαδέλφες της...
Αυτό που μου χτύπησε κάπως άσχημα ήταν το:
«...Άγιος Βασίλης έρχεται κι όλους μας καταδέχεται».
Εγώ βλέπετε το ήξερα «...και δεν μας καταδέχεται».
Όταν έκανα την παρατήρηση στην μεγαλύτερη της παρέας, εκείνη μου απάντησε με εφηβικό στόμφο :
«Μα δεν είναι δυνατόν ο Άγιος Βασίλης να έρχεται στο σπίτι και να ΜΗ μας καταδέχεται!»
Σπεύδω αμέσως στο διαδίκτυο να αποστομώσω και εγώ την νεαρά, αλλά μπερδεύτηκα χειρότερα.
Αλλού αναφέρεται πως ΔΕΝ μας καταδέχεται, αλλού πως Όλους μας καταδέχεται.
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ιστοσελίδες αναφέρουν πως... ΔΕΝ μας καταδέχεται ο Άγιος Βασίλης.
Ωστόσο σκέφτηκα πως, αντί να ψάχνω δεξιά κι αριστερά, θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτώ τους ειδικούς!
Α, και κάτι ακόμα: Οι προαναφερθείσες νεαρές έκλειναν με το «Άγιε μου, Άγιε μου καλέ Βασίλη».
Εγώ το ήξερα «Άσπρε μου χρυσέ μου Ήλιε».
Ποιο άραγε είναι το σωστό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΥΓ. (...τώρα, αν το ζήτημα το έχετε εξαντλήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις, να με συμπαθάτε δεν το έχω βρει).
Γεια σας.
Φέτος, που λέτε, η κόρη μου είπε τα κάλαντα με τις ξαδέλφες της...
Αυτό που μου χτύπησε κάπως άσχημα ήταν το:
«...Άγιος Βασίλης έρχεται κι όλους μας καταδέχεται».
Εγώ βλέπετε το ήξερα «...και δεν μας καταδέχεται».
Όταν έκανα την παρατήρηση στην μεγαλύτερη της παρέας, εκείνη μου απάντησε με εφηβικό στόμφο :
«Μα δεν είναι δυνατόν ο Άγιος Βασίλης να έρχεται στο σπίτι και να ΜΗ μας καταδέχεται!»
Σπεύδω αμέσως στο διαδίκτυο να αποστομώσω και εγώ την νεαρά, αλλά μπερδεύτηκα χειρότερα.
Αλλού αναφέρεται πως ΔΕΝ μας καταδέχεται, αλλού πως Όλους μας καταδέχεται.
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ιστοσελίδες αναφέρουν πως... ΔΕΝ μας καταδέχεται ο Άγιος Βασίλης.
Ωστόσο σκέφτηκα πως, αντί να ψάχνω δεξιά κι αριστερά, θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτώ τους ειδικούς!
Α, και κάτι ακόμα: Οι προαναφερθείσες νεαρές έκλειναν με το «Άγιε μου, Άγιε μου καλέ Βασίλη».
Εγώ το ήξερα «Άσπρε μου χρυσέ μου Ήλιε».
Ποιο άραγε είναι το σωστό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΥΓ. (...τώρα, αν το ζήτημα το έχετε εξαντλήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις, να με συμπαθάτε δεν το έχω βρει).