Για το διδακτόρισσα εννοείται ότι συμφωνώ εκατό τοις εκατό, αλλά πρέπει να το δεχτούν οι ίδιες, άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να πιάσει (πρόκειται για λέξη στενής χρήσης, άρα επαφίεται στις ίδιες, και λόγω κύρους).
Όσο είναι η διδάκτορας, πάντως, εγώ χρησιμοποιώ γενική της διδάκτορος. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω γενικές θηλυκών σε -α, χωρίς τελικό σίγμα (της διδάκτορα), εκτός κι αν εμπνευστώ από τα "της Μαριάννα", πράγμα που δεν θα κάνω, προς το παρόν (ξαναρωτήστε με σε καμιά δεκαριά χρόνια).
Το ίδιο και τη γραμματέα, την κάνω της γραμματέως. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ λάθος το να πει κάποιος λιγότερο μορφωμένος αυθόρμητα της γραμματέα ή της γραμματέας (η Άρτεμις της Άρτεμις). Ούτε, φυσικά, το να το πει κάποιος μορφωμένος, συνειδητά. Απλώς, θεωρώ προφανές ότι παίζουν όλοι οι τύποι, ανάλογα με τις κλίσεις του καθενός. Φαντάζομαι, μετά από κάποια χρόνια, όχι τόσο λίγα, το πράγμα θα κατασταλάξει.
Όσον αφορά τώρα τη Σουσού και τη Σωσώ, αλλά και τη Μαριάννα της Μαριάννα, να πω ότι στην Πάρο υπάρχει πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, και μη διανοηθεί να μου πει κανένας ότι ο ίδιος θα την έλεγε πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, γιατί θα τον πάρω με τις πέτρες. Παιδιά, ας το πάρουμε απόφαση ότι υπάρχουν πολλοί τύποι γενικής. Δεν είναι κακό! Παίζει το άκλιτο, παίζει το λόγιο, παίζει το δημοτικό, παίζει το "μη γραμματικό", κι όποιος αντέξει. Ο χρόνος θα δείξει.