metafrasi banner

H-O-R-S-E Basketball

In H-O-R-S-E, the object is to be the last to accrue the five letters, H-O-R-S-E. Often, the shots in H-O-R-S-E are trick shots and/or lucky shots designed to make the other person miss. H-O-R-S-E is played with two or more persons.

In H-O-R-S-E, player #1 is allowed to shoot from anywhere on the court. If he makes the shot, then player #2 must duplicate the same shot from the same position. If player #2 misses, he/she receives the first "letter" from the word "horse", "H".

However, if player #1 missed his original shot; then player #2 would be free to shoot from anywhere on the court and, if he makes it, force the next player (player #1 if there are only two players; or #3 if there are more than two players) to try and duplicate his made shots.

The first player to spell "horse" loses.

Έχουμε τίποτα παρόμοιο εδώ;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ ξέρω να έχουμε εδώ το ρολόι, όπου οι αντίπαλοι σουτάρουν εναλλάξ από διάφορα «σημαδεμένα» σημεία της ρακέτας και απλώς μετράνε πόντους (βάζουν στοιχήματα φυσικά, κλπ). Βέβαια το ξέρω από αμνημονεύτων χρόνων, οπότε ίσως έχουν υπάρξει αλλαγές... :)
 

daeman

Administrator
Staff member
Αυτό που λέει ο Δρ7χ θυμάμαι αμυδρά κι εγώ. Ενημέρωση από μαθητές μου (σημερινούς ερασιτέχνες και ίσως αυριανούς επαγγελματίες μπασκετμπολίστες) μπορώ να έχω την Τρίτη το βραδάκι, αν δεν μας διαφωτίσει κανείς άλλος μέχρι τότε.

Το H-O-R-S-E παίζει κάποιο ρόλο στο υπόλοιπο κείμενο ή μπορείς να το σφάξεις;
 
Το H-O-R-S-E παίζει κάποιο ρόλο στο υπόλοιπο κείμενο ή μπορείς να το σφάξεις;

Μπορώ, μπορώ. Πάντως το "ρολόι" ταιριάζει και είναι πολύ κοντά στο ζητούμενο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το ρολόι που εννοούσα εγώ είναι η άσκηση αριθμός 11 στη σελ. 11 (όχι η ομώνυμη άσκηση 3 στη σελ. 8) στο pdf που αναφέρει πιο πάνω ο Νίκελ (μα έχουν το ίδιο όνομα σε δύο ασκήσεις; ).
 
Στο ρολόι οι παίκτες σουτάρουν από 2 σουτ σε κάθε θέση (σύνολο 16) γύρω από τη ρακέτα (ή το ζωγραφιστό όπως λέγεται σήμερα σε μετάφραση του αμερικανικού paint) πατώντας στα σημάδια που έχει η ρακέτα και είναι ευδιάκριτα, ώστε όλοι να σουτάρουν ακριβώς από το ίδιο σημείο και καταλήγουν να σουτάρουν ακριβώς κάτω από το καλάθι (κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται :D). 'Οποιος βάλει το σουτ από κάθε σημείο προχωράει στο επόμενο και νικητής είναι αυτός που θα φτάσει κάτω από το καλάθι και θα το βάλει. Αν αστοχήσει ο πρώτος παίκτης από οποιοδήποτε σημείο, τότε παίζει ο επόμενος.

Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζητάς, Παρασκευή. Οπότε μην το βάλεις ρολόι, γιατί όσοι ξέρουν θα σε θεωρήσουν λίγο άσχετη. :)

Όταν παίζαμε κάτι παρόμοιο, το λέγαμε σουτάκια ή τρίποντα (αν επρόκειτο για έξω από τα 6,25). Και λέγαμε: "Παίζουμε σουτάκια;" ή "Παίζουμε τρίποντα;" Δεν παίρναμε όμως τα γράμματα καμίας λέξης, τουλάχιστον στην εποχή μου ή και τώρα που παίζω ακόμα. Οπότε, ή είναι κάτι που παίζουν τα σημερινά ταλέντα (και θα μας διαφωτίσει ο δαεμάνος την Τρίτη το βράδυ) ή δεν παίζουμε έτσι στην Ελλάδα και το μόνο που κάνουμε είναι να δουλευόμαστε για την αστοχία μας και να χάνουμε το στοίχημα...
 

daeman

Administrator
Staff member
Έχουν περάσει πολλές Τρίτες από τότε, αλλά κάλλιο αργά παρά αργότερα.
Μου είχαν εξηγήσει τα παιδιά τότε ότι δεν ασχολούνται με γράμματα και λέξεις όταν παίζουν μπάσκετ, απλώς σουτάρουν από συγκεκριμένα σημεία όπως το περιγράφει ο Αζιμούθιος αποπάνω, όπως κι εμείς στην ηλικία τους που παίζαμε ρολόι.
Για χοντρά στοιχήματα, επεκτείνονται και πέρα από τη ρακέτα, μέχρι το κέντρο του γηπέδου.
 
Top