Φίλτατε, στη Λεξιλογία δεν μας αρέσει η δημοσίευση ατεκμηρίωτων απόψεων. Η προέλευση του
αγοριού είναι γνωστή από τη δουλειά και την τεκμηρίωση σοβαρών επιστημόνων. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναζητάτε απαντήσεις που δεν έχουν καμία τεκμηρίωση. Και, καλά, ας πούμε ότι στη γλώσσα αυτό δεν βλάπτει την υγεία, εκτός αν εξοργίσετε πολύ κανέναν ετυμολόγο. Σε άλλους τομείς, όπως στην υγεία, είδαμε πού μπορεί να οδηγήσει ο ανορθολογισμός.
Η ετυμολογία του αγοριού στο ΛΚΝ:
[μσν. αγόρι(ν) υποκορ. του ελνστ. ἄγωρος ‘νεαρός’ < αρχ. ἄωρος με ανάπτ. μεσοφ. [γ] για αποφυγή της χασμ. (δες άγουρος, πρβ. μσν. άγουρος `άγουρος, αγόρι΄)· αγόρ(ι) -αρος]
www.greek-language.gr
Στήν Γραμμική Β, συναντάμε τη λέξη AKORO που έχει μεταφραστή στήν νέα ελληνική, ΑΓΡΟΣ
Η λέξη αkorό παντάται καί σε μυκηναϊκές πινακίδες που σαφώς εννοούν αγρός.
"Η Βύβλο μας ομιλεί γιά Ένα Καλό και ένα Κακό Υιό του Αδάμ (γής) και της Εύας εξέλιξης.
Aπό Έυα και "EVA δωρικά" έχουμαι EVOLUTION = εξέλιξη.
Ο Άβελ έχει γίνει βοσκός (Ο πρώτος βοσκός του σύμπαντος κόσμου) Του αρέσει να φροντίζει αρνάκια ενώ ο Κάιν, Γεωργός
(Όλα αυτά είναι συμβολικά βεβαίως-βεβαίως )
Το πρώτο επάγγελμα του σύμπαντος κόσμου είναι Γεωργός (Αγρότης) με μεγάλη διαφορά από τους Βοσκούς επομένως, το άρεν παιδί τής οικογένειας υποχρεωτικά Αγρότης (Φανταστείται να είχατε οικογένεια στην εποχή του Νώε)
Akorό, Akόrι, Αγόρι.....Το το θυληκό παιδί της οικογένιας κόρη από KUROS = ο δημιουργός θεός, ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδος λένε "ένα παιδί και μία Κόρη = Θεά.....!
Για να καταλάβουμε τή σωστή έννοια του ονόματος της Δωρικής προφωρας KUROS και Ιωννικής Κούρος, πρέπει να πάμε στην Αγγλική που είναι Δωρική προφορά της Ελληνικής γλώσσας, στο λεξικό τους. από το Δωρικό "Kuros" έχουμαι το Ιωννικό Κύριος..και κυρά = οικοδέσποινα. Πάρα πολλές λέξεις είναι παρεξηγημένες
Από KUROS επίσης εχουμε Κύριος, Κηρύκειο, Κυρία, Κόρη, Κουραμπιές, Κουράδι (στην Κρήτη) Κουρέας Κύρος (πέρσης Βασιλιάς) και πολλά άλλα ονόματα.
Και εμένα δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα όμως προσπαθώ να διορθώσω όσα μπορώ,
Με άπειρο σεβασμό και αγάπη
Παντελής.