τσ, τσ, "έλληνες εθνικοί" λέμε. Πιπέρι στο στόμα.
Και για να ολοκληρώσετε τις γνώσεις σας, δεν λέμε "δωδεκαθεϊσμός", "ελληνική θρησκεία" λέμε. Δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό - και είμαι η τελευταία που θα τους το αρνηθώ.
τσ, τσ, "έλληνες εθνικοί" λέμε. Πιπέρι στο στόμα.
Δεν ξέρω, απευθύνσου στους καθ' ύλην αρμοδίους. Εγώ απλώς επισήμανα το πώς αυτοπροσδιορίζονται.Ωστόσο δεν βλέπω τι το κακό έχει ο όρος παγανιστής, που είναι και ιστορικά διαυγής, για μένα τουλάχιστον. Και τι το μειωτικό έχει;
Εγώ συμφωνώ. Για δες αν μπορείς να πείσεις και εκείνους.Αρχαιοελληνική. Όχι σκέτα ελληνική.
Εντάξει, κι εγώ είπα πως δεν με δεσμεύει το πώς αυτοπροσδιορίζονται ούτε γενικά το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Πρόκειται για γενικότερο ζήτημα. Εσύ έχεις πρόβλημα με το παγανιστής; Γιατί κατάλαβα μεν ότι το πρώτο σχόλιό σου (τσ, τσ, ...με το πιπέρι) ήταν ειρωνικό, αλλά λόγω του ότι πιο κάτω μίλησες πιο σοβαρά για το θέμα του αυτοπροσδιορισμού, δεν έχω καταλάβει τελικά πώς τοποθετείσαι.Δεν ξέρω, απευθύνσου στους καθ' ύλην αρμοδίους. Εγώ απλώς επισήμανα το πώς αυτοπροσδιορίζονται.
Όταν βλέπω Gentile, σκέφτομαι μόνον Claudio.Εμένα μου αρέσει το Gentile Greeks, που ειπώθηκε πιο πάνω.
Ίσως δεν πρόσεξες τον ενθουσιασμό μου με το neo-. Το gentile Greeks χρησιμοποιεί σπάνια / απαρχαιωμένη σημασία (gentile = pagan) και αφορά άλλες εποχές.Εμένα μου αρέσει το Gentile Greeks, που ειπώθηκε πιο πάνω.
Α γεια σου! Άλλο πώς θέλει κάποιος να λέει τον εαυτό του, άλλο οι άλλοι. Κι εγώ neo-pagans τούς λέω στους τουρίστες.Το ethnic religions δεν παρεξηγείται αφού διατηρεί την απολιθωματική του αξία. Αλλά το Ethnic Hellenes που είδα, μμμ... Σίγουρα δεν θα το χρησιμοποιούσα εγώ για να τους περιγράψω.