Όπως τα λέει ο Κώστας. Το θέμα μάλλον το ξεθάψανε για να υπάρχει ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της ανάγκης επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών με την ΕΕ.
Δεν καταλαβαίνω Νίκελ αν σου φαίνεται περίεργο το ότι το άρθρο αγνοεί την άλλη πλευρά. Η "άλλη πλευρά" σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΕ συστηματικά αγνοείται από όλο τον αγγλικό τύπο, και από το (έγκυρο) μπιμπισί, εδώ και δεκαετίες.
Το οποίο λένε ότι είναι κυρίως επιρροή της γραμμής που επιβάλλει συγκεκριμένος μεγιστάνας των ΜΜΕ. Η υποστήριξη των εντύπων του είναι εγγύηση εκλογής για ένα κόμμα, οπότε στην ουσία όλα τα κόμματα του κάνουν χατίρια, και οι σχέσεις με την ΕΕ είναι φαινομενικά ανώδυνο χατίρι γιατί άνετα μπορείς να λες άλλα μέσα κι άλλα έξω. Δεν έχω καταφέρει να καταλάβω τι πρόβλημα έχει αυτός με την ΕΕ και νομίζω ότι είναι απλά ιδεολογικό πρόβλημα κι όχι ζήτημα οικονομικών συμφερόντων.
Και θα μου πεις τώρα, μία μερίδα των ΜΜΕ, έστω και μεγάλη, επηρεάζει όλα τα άλλα; Ναι, γιατί δημιουργεί κλίμα των "κοινά αποδεκτών" θέσεων. Συνδύασέ το κι αυτό με το ότι είναι εύκολο θέμα το να βρίσκεις στραβά στην ΕΕ και με την ασχετοσύνη πολλών δημοσιογράφων που δεν θέλουν να κουράζονται με σκέψεις, ε, ορίστε.