Βλέπω ότι ήδη χρησιμοποιούν πολλοί το frumenty για τον τραχανά.
Πάντως, η περιγραφή της παρασκευής του δείχνει κάτι διαφορετικό. Το frumenty βλέπω ότι είναι boiled wheat, βρασμένο σιτάρι, περισσότερο μοιάζει δηλαδή με τα κόλλυβα.
Ο τραχανάς είναι πραγματικό ζυμαρικό στην παρασκευή του. Δηλαδή, ξεκινάμε από αλεύρι, και όχι ολόκληρους σπόρους σιταριού, και με το γάλα ή ξινόγαλα, φτιάχνουμε ζυμάρι. Στη συνέχεια το ζυμάρι "κόβεται" σε πολύ μικρά κομμάτια (περνώντας το μέσα από κρησάρα) και στη συνέχεια στεγνώνεται, όπως και τα ζυμαρικά.