Στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγγλική (όπου nmax=26), καθότι τα ελληνικά γράμματα αντιστοιχούν και σε φυσικούς αριθμούς (καλύπτοντας όλο το σύνολο N*). Χρήση των αα), ββ), γγ) κτλ γίνεται (αρκεί να κοιτάξετε ένα τυπικό κείμενο νόμου), αλλά μόνον για την αμέσως κατώτερη υποδιαίρεση (δηλ. τα αα), ββ), γγ) κτλ μπορεί να είναι εδάφια στην υποπαράγραφο ζ) φερειπείν), διότι δεν ακολουθούνται οι συμβάσεις τού ΣΚ Αλληλογραφίας.Και η απορία: Σε αριθμημένη λίστα, εκεί που το Word σού δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις λατινικό σύστημα ή αλφαβητικό, στο αλφαβητικό (a, b, c), όταν τελειώνουν τα 26 γράμματα, πηγαίνει σε aa, bb κ.λπ., μετά το 52 σε aaa, bbb κ.ο.κ. Το λατινικό λειτουργεί μια χαρά. Ξέρετε πώς μπορούμε να το κάνουμε να αριθμεί το ίδιο στα ελληνικά; Νομίζω ότι κάπου το είχα δει να συζητιέται.
Έλα, για πε', να σου τον αποκρυπτογραφήσω εγώ.Ποιος θα μου αποκρυπτογραφήσει τον Ζάζουλα;
Καλημέρα. Εκτός εάν...Οι ραψωδίες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας (το έγραψε ανπασάν και ο Νίκελ στο #5) έχουν αριθμηθεί (από τους Αλεξανδρινούς γραμματικούς) ...
Και η απορία: Σε αριθμημένη λίστα, εκεί που το Word σού δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις λατινικό σύστημα ή αλφαβητικό, στο αλφαβητικό (a, b, c), όταν τελειώνουν τα 26 γράμματα, πηγαίνει σε aa, bb κ.λπ., μετά το 52 σε aaa, bbb κ.ο.κ. Το λατινικό λειτουργεί μια χαρά. Ξέρετε πώς μπορούμε να το κάνουμε να αριθμεί το ίδιο στα ελληνικά; Νομίζω ότι κάπου το είχα δει να συζητιέται.
Νομίζω πως δεν απαντήθηκε ποτέ η απορία σου αυτή και έχω την ίδια απορία και εγώ!