Τακτοποιώντας τη βιβλιοθήκη μου

SBE

¥
Ααααα, η πρεσβυωπία... Που καταργεί τα πάντα.
Ζηλεύω τους συνομήλικούς μου που έχουν (ακόμα) καλή όραση. Εγώ δυστυχώς, γυαλιά φοράω από μικρή, :eek::cool: οπότε δεν περιμένω θαύματα, θα στραβωθώ από τους πρώτους. Ήδη χρειάζομαι προβολείς για να διαβάσω τη νύχτα, ενώ κάποτε διάβαζα στο ημίφως. Και μόνο ημίφως; Θεοσκόταδο.
Κάποτε επίσης διάβαζα τα πολύ πολύ ψιλά γραμματάκια, π.χ. στα μπουκάλια με τα σαπουνοειδή, που σου λένε συστατικά με κάτι γράμματα ψείρες. Τώρα, έχετε γεια βρυσούλες.
Τα φέρνω κοντά, δεν βλέπω τίποτα, θολούρα. :cry:
Τα πάω μακριά, δε βλέπω τίποτα, είναι μια σταλιά. :eek:mg:
Κι όταν έχω περάσει μια μέρα στον υπολογιστή (συχνά δηλαδή), η θολούρα εμφανίζεται πιο νωρίς, πριν πέσει ο ήλιος. :blush:
Τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι στα σοβαρά το λέιζερ, που παλιότερα δεν το σκεφτόμουν καν. :(

Οπότε ωραία τα βιβλία, πολύ ωραία. Να είχαν και λίγο πιο μεγάλα γράμματα ή κανέναν προσωπικό προβολέα...
 

daeman

Administrator
Staff member
Βαλιτσάκι. Σορτσάκι. :devil: Κι αν είσαι φρόνιμο παιδί θα σου πω και το όνομά του στα αγγλικά (και όχι μόνο) :cool:

(αυτονόμηση νήματος σε... 3...2...)
Eeega Beevaz, καθίστε καλά μη σας βάλω στη ναφθαλίνη. :p Μιαμ! 274872_100002934872591_349686722_q.jpg
 

nickel

Administrator
Staff member
Όσο σκέφτομαι ότι τα χώρεσα όλα αυτά σε έναν εξωτερικό σκληρό με τερα-τώδη χωρητικότητα και έμεινε χώρος και για μερικές ταινίες... :(

Από την άλλη, σκέφτομαι και το ξεσκόνισμα που γλιτώσαμε... :)
 

bernardina

Moderator
Από την άλλη, σκέφτομαι και το ξεσκόνισμα που γλιτώσαμε... :)
Το #12 δεν το λες ακριβώς "γλιτώσαμε"... ;)
Εδώ που τα λέμε... ούτε ξεσκόνισμα το λες. :whistle: Χμ.
 
Κι εγώ που νόμιζα ότι το νήμα αφορά αυτό εδώ το κείμενο του Βάλτερ Μπένγιαμιν...


...το οποίο πρωτοδιάβασα στο "Περί βιβλιοθηκών", πολύ αγαπημένο βιβλίο γεμάτο πολυαγαπημένα κείμενα (εκείνο του Ροΐδη είναι αξιολάτρευτο, ο Έκο καυστικός και διασκεδαστικός όπως πάντα, ξέρετε τώρα).
 

bernardina

Moderator
Για τον αγαπητό μας Εαρίωνα, εξαιρετικά.


Όλα ξεκίνησαν απ' αυτήν εδώ τη φωτογραφία.
Ακολουθώντας σαν λαγωνικό τη λεζάντα που τη συνόδευε, βγήκα σε ένα μοναστήρι στην Πράγα, όπου είδα και έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Κι εδώ βρήκα έναν εντυπωσιακό τρόπο να την επισκεφτεί κανείς εικονικά. Κάποια στιγμή θα ήθελα να ανήκω στους τυχερούς που την επισκέφτηκαν και πραγματικά. Πλησιάστε και κοιτάξτε τους χειρόγραφους τίτλους στις ράχες των βιβλίων. :wub:

Άντε μωρέ, με τις ταμπλέτες σας...:cheek:
 

Earion

Moderator
Staff member
Γεια σου Μπερναρντίνα με τα ωραία σου! :D

Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις με τους τίτλους στις ράχες των βιβλίων; ... Spine poetry !


Spine poetry σαν αυτήν εδώ
 

SBE

¥
Εμπνέομαι, αλλά δεν εχω χρόνο...
Μόλις τελειώσω τη δουλειά θα σας στείλω φωτο-ποίηση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ηλεβιβλία

Έχω κάνει πολλές σκέψεις τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τα ηλεβιβλία και ελπίζω να βρω και το χρόνο να τις μοιραστώ. Προς το παρόν, κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την κίνηση των βιβλίων στη Βρετανία το 2013:

Δύο εκατομμύρια αγόρασαν e-books για πρώτη φορά στη Βρετανία
Η σταδιακή στροφή των αναγνωστών προς τα e-books έχει απτές συνέπειες στην αγορά συμβατικών βιβλίων σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς δύο εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν για πρώτη φορά τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή.

Κατά 117 εκατ. ευρώ –ή 6,5%– μειώθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία συλλογής δεδομένων Nielsen BookScan.

Για την ακρίβεια, ο συνολικός αριθμός τυπωμένων βιβλίων, που πωλήθηκαν το 2013, ανήλθε σε 183,9 εκατ., σημειώνοντας σχεδόν 10% μείωση σε σχέση με το 2012, όμως οι απώλειες των βιβλιοπωλών αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αύξηση στις τιμές των βιβλίων, που κυμάνθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών. Hδη, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s έχει ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει οριστικά την αγορά έντυπων βιβλίων μέσω της ιστοσελίδας της για να εστιάσει αποκλειστικά στα e-books. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC, η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τη στροφή των διαδικτυακών καταναλωτών προς τα ψηφιακά προϊόντα.

Πάντως, το περιοδικό Bookseller εκτιμά πως η πτώση στην αγορά βιβλίων οφείλεται και στο γεγονός ότι το μπεστ σέλερ της E. L. James «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» απέφερε στον εκδότη του μόλις 1,68 εκατ. ευρώ το 2013. Το 2012, η επιτυχημένη τριλογία είχε σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων και συνολικό τζίρο της τάξεως των 57 εκατ. ευρώ. Ο πιο δημοφιλής τίτλος του 2013 στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η αυτοβιογραφία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, η οποία πούλησε περισσότερα από 800.000 αντίτυπα, ενώ τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το «Inferno» του Νταν Μπράουν με σχεδόν 641.000 αντίτυπα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/01/2014_534943

Τι έγινε; Τι ξεφούσκωμα ήταν αυτό με τις Αποχρώσεις; :-)
 

SBE

¥
Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση το ότι το μπεστσέλερ της χρονιάς ήταν η αυτοβιογραφία (τρόπος του λέγειν αυτό-) ενός ποδοσφαιροανθρώπου. Πάντα αναρωτιόμουν ποιοί και πόσοι διαβάζουν τις αυτοβιογραφίες που κυκλοφορούν σωρηδόν στο ΗΒ. Τώρα ξέρω: όλοι.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αναρωτιέται κανείς αν το Mockingjay μπήκε εκεί επειδή αποτελεί «οιονεί διαιτητικό βιβλίο»... :D :devil:
 

SBE

¥
To τοπ τεν αποτελείται από εννέα βιβλία αδυνατίσματος και ένα αισθηματικό (?) μυθιστόρημα. Πέρασαν οι γιορτές και χρειάζεται δίαιτα, κι ένα Άρλεκιν να ξεχαστείς.
 

bernardina

Moderator
Νορβηγία: Δωρεάν online όλα τα βιβλία!


Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 135.000 βιβλία περνάνε σε on-line σύστημα και θα αποδίδονται στους συγγραφείς τα πνευματικά τους δικαιώματα. Το καινοτόμο αυτό σύστημα θα διασφαλίζει εκδότες και συγγραφείς, η ψηφιοποίηση θα γίνει με τη συγκατάθεση των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων και θα περιλαμβάνονται και μεταφράσεις ξένων βιβλίων. Το έργο είναι το πρώτο του είδους και θα διαθέτει δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση στα βιβλία ακόμα και σε αυτά που εμπίπτουν στον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία στη Νορβηγία λήγει 70 έτη μετά το θάνατο του συγγραφέα.
 
Τι ωραία κίνηση! Μακάρι να είχαμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες κι ας κοστίζουν πολύ σε χρήμα για τα δικαιώματα και την διαδικασία ψηφιοποίησης. Ας πηγαίνει το χρήμα και σε κάτι που αξίζει, που έχει να κάνει με τον πολιτισμό και την παιδεία.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Organizing the bookcase


This weekend we decided to organize the bookcase. It got a little out of hand.
 
Top