metafrasi banner

Άλλο Niger και άλλο Nigeria

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επομένως, υπάρχει το ενδεχόμενο να διαβαζόταν κατά τον 19ο αιώνα Νάιγκερ;
 

SBE

¥
Not so fast, Nickel...
Από εδώ:
My Webster’s new Collegiate from 1975 and my American Heritage from 1985 both show NY-jer as the only pronunciation. However, Webster’s New Collegiate 10th edition from ca. 2003 shows NY-jer as primary and nee-ZHAIR as an alternate. Judging by the dates of publication the alternate pronunciation seems to have been a recent development.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Η γαλλική προφορά Νιζέρ είναι πρόσφατη. Η παλιότερη προφορά είναι Νάιτζερ και είναι η προφορά του ποταμού. Όταν γράφτηκε το λιμερίκι, ούτε η χώρα υπήρχε ούτε ήταν γνωστή στην Αγγλία η γαλλική προφορά του ποταμού. Η προφορά του ποταμού ήταν Νάιτζερ και παλιότερα, όχι Νάιγκερ. Δεν ξέρω αν αυτοί που διάβαζαν το λιμερίκι άλλαζαν την προφορά της τίγρης ή τους έφτανε η ρίμα φωνηέντων νάιτζερ - τάιγκερ.
 

MelidonisM

New member
:)...

Αμάν, δεν είναι να πέσει κάτι κάτω σε αυτό το φόρουμ... :)
Niger_river_map.jpg

:woot::rolleyes:Ο λόγος είναι πως στην αρχή μετρώ τέσσερις, αντιγράφω τα πέντε ονόματα από τη βικιπαίδεια,
και τώρα βλέπω, δεν περνάει μέσα από το Μπενίν αλλά είναι συνοριακό ποτάμι με τη χώρα του Νίγηρα, όπως ο δικός μας Έβρος, (που για αυτό τον λόγο διεθνώς λέγεται και Maritsa)
μάλιστα οι δυο χώρες έχουν και συνοριακές διαφορές για 25 ποταμονησίδες...να τους δώσουμε και καμιά ιδέα για
Niger river name dispute ...:devil: να διακρίνουμε το κράτος απ' το ποτάμι. :up:
 
Όσο για το λίμερικ, εγώ το ξέρω there was a young lady of Riga (που κι αυτό έχει το πρόβλημα ότι η σημερινή αγγλική προφορά της πόλης είναι 'ri:ga). Not that I want to rain on your parade, όπως έπαθε η βασίλισσα χθες :)
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Ληρολογίες στα λεξιλογικά λημέρια: limerick = λίμερικ, λιμερίκι, ληρολόγημα και στο 40κικό συνιστολόγιο (επειδή το συνιστώ ανεπιφύλακτα, δηλαδή το συστήνω, παρότι δεν είμαι από εκείνους που το συν-στήνουν, αλλά λουρκίζω τακτικά): Το λημέρι με τα λιμερίκια.
 
Top