metafrasi banner

winners' circle = χώρος των απονομών

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ δεν έχω πάει ποτέ στον ιππόδρομο, αλλά κάποιοι ίσως είναι σε θέση να μου πουν πώς λέγεται αυτό.
An enclosed area at a racetrack where the winning horse and jockey are brought for awards and publicity.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν δεν βγάλεις άκρη, ίσως σου χρησιμέψει επικουρικά η «μεικτή ζώνη» που υπάρχει σε όλους τους αθλητικούς χώρους και είναι το σημείο όπου οι ρεπόρτερ παίρνουν δηλώσεις από τους νικητές (μόνο αυτό όμως, δεν γίνονται βραβεύσεις).

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπράβο, η μεικτή ζώνη μού κάνει μια χαρά, αν δεν περάσει από δω κανένας αλογομούρης με άλλες πληροφορίες.

Αλογομούρης δεν είμαι, αλλά δεν μπορούμε απλώς να το πούμε "χώρο απονομών"; Η μεικτή ζώνη του δρα είναι "μεικτή' γιατί επιτρέπεται η είσοδος και στους δημοσιογράφους (εκτός από τους αθλητές και κριτές), όπως όμως λέει και ο ίδιος, ούτε απονομές ούτε κάτι άλλο γίνεται στη ζώνη αυτή.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πάντως φοβάμαι ότι αν δεν μας πει κάποιος που ξέρει πώς και πού γίνονται οι απονομές στην Ελλάδα, ίσως και το σκέτο «χώρος απονομών» να μην είναι αρκετό. Κι αυτό επειδή αν οι απονομές στον ιππόδρομο ακολουθούν και στην Ελλάδα το γενικότερο αθλητικό τελετουργικό, ίσως να μην υπάρχει καν τέτοιος χώρος και οι νικητές να βραβεύονται σε ένα βάθρο σε κεντρικό σημείο του στίβου.

Αντίθετα, στο χώρο που περιγράφει η Αλεξάνδρα (και μας είναι αρκετά οικείος από τόσα αμερικάνικα σίριαλ και ταινίες) μπαίνουν και φωτογράφοι (που φωτoγραφίζουν τον παππού με την εγγόνα του και το μπασταρδάλογό της που κέρδισαν όλα τα καθαρόαιμα :D) και ρεπόρτερ, συγγενείς και επίλεκτοι φίλιπποι κ.π.λ.

Ίσως «χώρος απονομών και δημοσιότητας»;