metafrasi banner

upside down calculator trick

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχω την εξής πρόταση για ένα αστείο κόλπο που μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά μας:
Show them how to turn a calculator upside down and write words like “Goose egg” (that’s 66335006) and “Obese hog” (904353800).
Έχετε καμιά ιδέα για τέτοια κόλπα στα ελληνικά ή είναι καλύτερα να το αφήσω αμετάφραστο;

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα τα ελληνικά γράμματα από ανάποδα νούμερα. Μπορεί πάντως να γράψεις ΟΖΕΙ (ανάποδο 1320).

Δηλαδή, ενώ στα αγγλικά κάνεις συνδυασμούς με όλους τους αριθμούς εκτός από το 6, στα ελληνικά μπορείς να κάνεις μόνο με αυτούς τους τέσσερις (1320) και τα τέσσερα γράμματα. Άντε να βάλεις και το 5 για τελικό σίγμα και να κάνεις ΟΖΕΙς. Ψέματα, εμείς έχουμε το 8 για Θ. ΕΘΟς!

Υπάρχουν και θυμάμαι πως τις γράφαμε κι εμείς. Αλλά και πάλι με λατινικούς χαρακτήρες είναι. Σε βολεύει αυτό; Δεν νομίζω...

37305= ΕΛΕΟΣ ή ELEOS

και είναι και μερικές ακόμα.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ίσως θα με βόλευαν αγγλικοί συνδυασμοί που να βγάζουν λέξεις λίγο πιο οικείες στον μέσο Έλληνα από το "obese" και το "hog".

nickel

Administrator
Staff member
Αν το «επί» γράφεται X στο υπολογιστάκι, το LEXILOGOI είναι 109071Χ37.

Το 109071Χ37 μας δίνει 4.035.627. Τώρα αν... (ήξερα από αριθμολογία). Γιά φωνάξτε τον κύριο: