metafrasi banner

unfettered and unlimited powers to engage and bind

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αρχικά σκέφτηκα να το πω το νήμα των legalese :mad: Θα μπορούσαμε εδώ να καταθέτουμε τέτοιες προτάσεις που μας προβληματίζουν, και να συζητάμε για το πώς αντιμετωπίζουμε τη μετάφρασή τους.

Στο συγκεκριμένο, προτείνω σφάξιμο στο γόνατο:
Mr So-and-So has unfettered and unlimited powers to engage and bind the Company
Μετάφραση:
Ο κύριος Τάδε έχει απεριόριστες εξουσίες να δεσμεύει την Εταιρεία
(γιατί αν γράψω απεριόριστες και απεριόριστες και να δεσμεύει και να δεσμεύει θα νομίζει ο πελάτης ότι έχω πάθει τικ).

Τι λέτε;

Προς Nickel: Ναι, θα ανεβάσω νήμα για τα legalese κάποια στιγμή :twit::twit:

Παλαβρίτσα, τα legalese είναι θαυμάσια ιδέα. Όσο για το σφάξιμο, κι εγώ συμφωνώ. Στο γόνατο!

nickel

Administrator
Staff member
Κάτι σε:
Mr So-and-So has unfettered, unbound, unencumbered, as well as unlimited, unrestricted, and unrestrained powers...
δεν θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θα το δω και θα σου πω, αλλά ο ίδιος κυριούλης παρακάτω guarantees and warrants (and swears crossing his heart and hoping to die).

Μια αρκετά τυποποιημένη έκφραση ήταν παλιότερα ότι ο διαχειριστής δεσμεύει απεριορίστως την εταιρεία διά της υπογραφής του, και μπορούσε να ακολουθεί επεξηγηματικά: και δύναται το ένα και το άλλο και το παραάλλο. Δεν ξέρω τώρα τι χρησιμοποιείται συνήθως, αλλά όντως είναι καλύτερα χωρίς τικ. Όσο για το νήμα περί legalese, τι να πω: αν η μάνα του και η θεία του το αγαπάνε τόσο πολύ αυτό το μωρό, τότε εγώ δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του γιατί τα τόσα σιρόπια με λιγώνουν.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όσο για το νήμα περί legalese, τι να πω: αν η μάνα του και η θεία του το αγαπάνε τόσο πολύ αυτό το μωρό, τότε εγώ δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του γιατί τα τόσα σιρόπια με λιγώνουν.
Μπα, μη νομίζεις ότι του έχουμε καμιά ιδιαίτερη αγάπη. Σκεφτόμουν απλώς μήπως έγραφα ένα σύντομο επεξηγηματικό (τι είναι και πώς δημιουργείται) και δυο ακόμα πιο σύντομα λόγια για το πώς να το πνίγετε στο νεροχύτη...

daeman

Administrator
Staff member
Μπα, μη νομίζεις ότι του έχουμε καμιά ιδιαίτερη αγάπη. Σκεφτόμουν απλώς μήπως έγραφα ένα σύντομο επεξηγηματικό (τι είναι και πώς δημιουργείται) και δυο ακόμα πιο σύντομα λόγια για το πώς να το πνίγετε στο νεροχύτη...

Όσο γι' αυτό, υπάρχει και λιγότερο βίαιη διέξοδος.