metafrasi banner

under-constrained problem

theseeker

New member
Καλησπέρα σας,

Αναζητώ τη μετάφραση του όρου underconstrained (problem). Πρόκειται για μαθηματική ορολογία και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι ένα πρόβλημα έχει περισσότερους αγνώστους από εξισώσεις. Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δε μου έρχεται... Αφορά τη διπλωματική μου εργασία.

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ευχαριστώ πολύ!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σ' αυτό το γλωσσάρι τεχνητής νοημοσύνης, το underconstrained μεταφράζεται "υποπεριορισμένο", αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τη χρήση που το θέλεις. Έχει και το αντίθετο πάντως, το over-constrained.

theseeker

New member
Σ' αυτό το γλωσσάρι τεχνητής νοημοσύνης, το underconstrained μεταφράζεται "υποπεριορισμένο", αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τη χρήση που το θέλεις. Έχει και το αντίθετο πάντως, το over-constrained.

Σ' ευχαριστώ Αλεξάνδρα. το "υποπεριορισμένο" είναι απευθείας μετάφραση του underconstrained και είναι κάπως αδόκιμο. Υπάρχει συγκεκριμένος μαθηματικός όρος τον οποίο δε μπορώ να σκεφτώ.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εδώ λέει "υποπαραμετροποιημένο πρόβλημα", αλλά ίσως ούτε αυτό να σου κάνει :)

theseeker

New member
Ναι, υποπροσδιορισμένο ίσως είναι πιο κοντά στον όρο. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιο καλό online λεξικό τεχνικών όρων (στο πεδίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού κυρίως) και τα βιβλία μου είναι μακριά από μένα για να ανατρέξω.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας!

Γ.