metafrasi banner

Tube Manipulations

tuna

¥
Πρόκειται για επωνυμία μεταλλουργικής εταιρίας. Καμιά ιδέα για το πώς να την αποδώσω;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Υπαρκτή ή φανταστική εταιρεία; Σε τι κόντεξτ; Λογοτεχνικό βιβλίο; Υπότιτλος; Σοβαρό ή χιουμοριστικό;

Συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη, κοντεύω να κατουρηθώ από τα γέλια...

Άκου tube manipulations!

tuna

¥
Συγχωρείσαι, Count Baltar. Ομολογώ ότι δεν το σκέφτηκα στιγμή έτσι μέχρι τώρα - κι ας με έχει τόσο πονοκεφαλιάσει. Πάντως πρόκειται για μια από τις εταιρίες μεγιστάνα της βαριάς βιομηχανίας (κεντρικού ήρωα σε μυθιστόρημα).

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μήπως πρέπει να αποδοθεί με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί παρόμοια αντίδραση μ' αυτή του κόμη; Π.χ. "Χειραγώγηση Σωλήνων";

Πάντως, με ένα πρόχειρο γκούγκλισμα βρίσκει κανείς 1-2 εταιρείες με αυτό το όνομα, ενώ εμφανίζεται και ως όρος σε τεχνικό context.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Γιατί δε βάζεις Σωληνουργική Α.Ε., Ε.Π.Ε., και Σία, ό,τι γράφει τέλος πάντων;

nickel

Administrator
Staff member
Παλιό υπεραγαπημένο κομμάτι σε εκτέλεση-παραλλαγή ινδικής έμπνευσης, που ανασταίνει και διασωληνωμένους. Από το YouTube, φυσικά.

nickel

Administrator
Staff member
Μη, χασάπη! Να και το δεύτερο και το τρίτο μέρος. Μιλάμε για ένα από τα τοπ τεν κομμάτια μου, οπότε προφανώς δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί το ορίτζιναλ.

tuna

¥
Χρόνια είχα να ακούσω αυτό το μεγαλειώδες κομμάτι (πρέπει να υπάρχει σε βινύλιο, κάπου στο σπίτι). Σπεύδω να το κατεβάσω.
Όμως, όσο αιθέριες κι αν είναι οι Σωληνωτές Καμπάνες του Μάικ, η πεζή Tube Manipulations μου εξακολουθεί να αναζητεί την ελληνική της απόδοση.

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα πάλι και η Χειραγώγηση Σωλήνων και η Σωληνουργική μού άρεσαν τόσο που δεν θα ήξερα ποια να διαλέξω...

Zazula

Administrator
Staff member
Άργησα; :) Εγώ είχα σκεφτεί τα Σωληνοποιήματα (από τα αρτοποιήματα — αν θελήσει κάποιος να βρει δημιουργικές συνθέσεις ad nauseam, δεν έχει παρά να αναζητήσει σχετικές λεξιπλασίες στο χώρο του άρτου και του επίπλου).