metafrasi banner

to keep someone in line

keep someone in line
(verb) keep someone from doing something bad
Example Sentences:-
--I have to keep my younger brother in line while my parents are on vacation.
--I kept my son in line while he was a teenager, but now I can’t stop him from doing bad things anymore.
--A: Are you going to be a strict parent?
--B: Yeah, I’m planning on keeping my children in line, so they don’t do anything stupid.:up:

daeman

Administrator
Staff member
...
Για να μείνουμε στην πειθαρχία και την ευθεία: κρατώ σφιχτά τα λουριά;

Αυτό βέβαια μου πάει καλύτερα στο keep on a tight / short leash, αλλά δεν μας κάνει κι εδώ;
Σχετικό νήμα: run a tight ship.

daeman

Administrator
Staff member
...
Αν φύγουμε από τον ιδιωματισμό και την εικόνα της ευθυγράμμισης, της απαρέγκλιτης στοίχισης, έχουμε κι άλλο ταιριαστό, το συμμαζεύω:
3α. περιορίζω τις κινήσεις και τη δραστηριότητα κάποιου, που θεωρώ ότι έχει παρεκκλίνει από τα όρια της τάξης και της ευπρέπειας: Kοίτα να συμμαζέψεις τα παιδιά σου, που γυρίζουν όλη μέρα στους δρόμους. Aπό τότε που παντρεύτηκε συμμαζεύτηκε και άφησε τις παρέες και τα ξενύχτια.

nickel

Administrator
Staff member
Βλέπω που έβαλα σύνδεσμο στην Πύλη αντί στον Κόμβο, σκέφτομαι που ο Κόμβος δεν δουλεύει τόσον καιρό, άρα πάνε στράφι τόσοι σύνδεσμοι προς τα εκεί, και συμπεραίνω ότι, αφού δεν μπορείς να συμμαζέψεις όλους τους άλλους και να τους έχεις να στέκονται σούζα, καλύτερα να τα αντιγράφεις όλα εδώ και να τους αφήνεις να βουρλίζονται μετά.

daeman

Administrator
Staff member
...
Την Πύλη χρησιμοποιώ πια συστηματικά, με τα τσαλίμια που κάνει ο Κόμβος όποτε τον επισκεφτούν οι Αρειανοί (τα ΜΠΑ), και μάλιστα την έχω πολύ βολικά στην καρτέλα «ταχείας κλήσης» στην Όπερα, μαζί με τζιμέιλ, γκούγκλη, Λεξιλογία, ιστότοπους για τη δουλειά μου και wolfram alpha (για να δοκιμάζω όποτε προλαβαίνω και να χρησιμοποιώ όποτε βολεύει ο συνοπτικός τρόπος που παρουσιάζει τα αποτελέσματα) και ό,τι άλλο δουλεύω ή περιεργάζομαι κατά καιρούς. Μ' ένα κλικ στο + για τη δημιουργία νέας καρτέλας, εμφανίζονται οι σελίδες που έχω τοποθετήσει εκεί, με λάιβ προεπισκόπηση, και μ' ένα δεύτερο κλικ επιλέγω την κατάλληλη γι' αυτό που θέλω.
Όσο για την αντιγραφή εδώ, νομίζω πως εκτός από το θέμα με τις αστοχίες άλλων ιστότοπων, είναι πιο πρακτική - εφόσον είναι σκόπιμη και προσθέτει κάτι ουσιαστικό στο νήμα - γιατί το πηγαινέλα από τα νήματά μας σε άλλες σελίδες διασπά την προσοχή (ADDed hazard) και τον ειρμό. Άλλωστε, δεν βαραίνουν τα κείμενα το φόρουμ· οι μεγάλες εικόνες, τα κινηματοτζίφια, τα φατσομπούκια και τ' αποδέλοιπα μπλιμπλίκια το κάνουν κι αγκομαχάει.
Inline and streamlined.

daeman

Administrator
Staff member
...
μαζεύω τα σκοινιά / μαζεύω τα λουριά: (γ) μαζεύω τα σκοινιά (σε κάποιον) θέτω περιορισμούς στον ανεξέλεγκτο τρόπο ζωής (κάποιου) ΣΥΝ. μαζεύω τα λουριά