metafrasi banner

textural = ανάγλυφος

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Also, all those characters are very textural, if I may say, they have a lot of texture.

Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής; Ή έπεσα σε κάποια κοτσάνα; Μιλάει ένας από τους συντελεστές της ταινίας Fantasia 2000.

Και λίγο πιο κάτω:
Yes, texture was very much a part of the piece. We tried to, in a sense, minimize any one dominant element, but within the piece itself, texture was very key also to establishing the scale of a character.

Last edited by a moderator:

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ας το προσπαθήσουμε με textural, αλλά δυστυχώς πάλι ασυναρτησίες λέει, μου φαίνεται.

Texture είναι η ματιέρα. Μήπως εννοεί ότι οι χαρακτήρες δεν ήταν flat (όπως είναι συνήθως στο cell animation), αλλά ότι ήταν ιδιαίτερα ζωντανοί και ανάγλυφοι ; Το πρόβλημα είναι αν αναφέρεται στην εικαστική ποιότητα ή στην ψυχολογία των προσώπων (μεταφορικά).

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπορεί να εννοεί αυτό που λες. Το πρόβλημά του είναι ότι τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Αμβρόσιε, μήπως μπορείς να δώσεις, σε παρακαλώ, μια απόδοση για τις φράσεις αυτές;

Αχά! Τώρα που διάβασα το αρχικό μήνυμα της Αλεξάνδρας πιο προσεκτικά είδα ότι μιλάει για τη Φαντασία 2000. Μεγάλη διαφορά! Αφού πρόκειται για τη Φαντασία και δεν έχουμε δράση με την κλασική έννοια για να έχουμε ψυχολογία, νομίζω ότι εννοεί ότι οι πρωταγωνιστές του έργου ήταν ιδιαίτερα καλοδουλεμένοι, ανάγλυφοι, περίτεχνοι, ρεαλιστικοί με την έννοια ότι δεν ήταν φτιαγμένοι από επίπεδες και αδιαβάθμητες στρώσεις χρώματος, αλλά είχαν και αρκετή λεπτομέρεια επάνω τους.

Θα έλεγα ότι ήταν πολύ ανάγλυφοι, με πολλές λεπτομέρειες και καλοδουλεμένοι. Μια πρόταση.

nickel

Administrator
Staff member
Γιεπ. Το ανάγλυφο είναι πιο κοντά και συνηθισμένο και καλό για κυριολεκτικές και μεταφορικές χρήσεις.

SBE

¥
Κι εγώ κάτι σαν το ανάγλυφοι σκέφτηκα, μόνο που το πήγα αλλού, ότι αναφερόταν δηλαδή ο ομιλητής στην ψυχολογία και τον χαρακτήρα των ηρώων (δηλαδή ομιλία με βάθος). Αλλά προφανώς αναφέρεται στην τεχνοτροπία...