metafrasi banner

single-ended wiring = μονοτερματική σύνδεση / καλωδίωση

Πάλι για φωτοβολταϊκά συστήματα. Στο πινακάκι του παραρτήματος παρατίθεται:

System Wiring - DC
Single-ended wiring, block diagram

Ο πατήρ μου προτείνει:
Καλωδίωση μονής κατεύθυνσης.

Και εμπλουτίζει (αδίκως, γιατί καταλαβαίνω μόνο τα μισά, αλλά τα μεταφέρω εδώ μπας και φωτιστεί κανας άλλος) "Είναι η καλωδίωση που ξεκινά από τους συλλέκτες προς τους συσσωρευτές και καταλήγει στο σύστημα μετατροπής του συνεχόμενου ρεύματος σε εναλλασσόμενο -δηλ στον αντιστροφέα- και, όντως, είναι μονής κατεύθυνσης"

Τι λέτε;

Α! Επίσης, τι στην οργή είναι το block diagram; (δώστε και σώστε, παιδιά, γιατί αν ξαναπάρω τηλ. τον πατέρα μου βραδιάτικα θα με αποκληρώσει!)

nickel

Administrator
Staff member
Το ended με πάει σε μονοτερματικό (και υπάρχει). Το λεξικό του Πανταζή λέει μονοσημειακό. Και βρήκα και στο about.com αυτά:

A single-ended connection is the most common way to move electricity through wires. A single-ended connection uses two conductors; one ground and one signal connection. Single-ended wires are used to interconnect analog components, such as CD players, tape decks and amplifiers and receivers. Some high-end audio components used balanced line connections to reduce potential electromagnetic interference.

Η ΕΛΕΤΟ έχει απ' όλα:

earthed input circuit, grounded input {US}, single-ended input = γειωμένο κύκλωμα εισόδου
earthed output circuit, grounded output {US}, single-ended output = γειωμένο κύκλωμα εισόδου
single-ended maintenance = μονοτερματική συντήρηση
single-ended protection = μονοσημειακή προστασία
single-ended service = μονοτερματική υπηρεσία
single-ended service feature = μονοτερματικό γνώρισμα υπηρεσίας
single-ended synchronization = μονοσημειακός συγχρονισμός

(Εγώ καταλαβαίνω λιγότερα από σένα.)

nickel

Administrator
Staff member
Ξέχασα το εύκολο:

block diagram = σχηματικό διάγραμμα

Update από το αδερφάκι μου που δουλεύει ηλεκτρολόγος στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Συμφωνεί για το μονοτερματική καλωδίωση. Νικέλιε, σ'ευχαριστώ πολύ!