metafrasi banner

shadow crane strike

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Shadow Crane Strike - An air bender technique, that uses energy from air and blocks attacker.
Από το Dragonball. Πώς θα το λέγαμε αυτό το χτύπημα; Χτύπημα Γερανός-Σκιά; Χτύπημα Σκιώδης Γερανός; Ή καθόλου γερανός, αλλά κάτι άλλο;

Ρίχνω στο τραπέζι το "πλήγμα" (ως εναλλακτική στο χτύπημα) και το "σκοτεινό" (ως εναλλακτική στο σκιώδης)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το shadow εδώ είναι με την έννοια ότι είναι κάτι άπιαστο, όπως η σκιά. Όχι σκοτεινό.

nickel

Administrator
Staff member
Το χτύπημα του σκιώδους γερανού.

Τι θα γίνει με εκείνο το χτύπημα της σκιώδους κυβέρνησης;

Zazula

Administrator
Staff member
Μόλις ανακάλυψα τον σκιώδη γερανό — τώρα να προσέξω μη φάω κάνα χτύπημα: :p

nickel

Administrator
Staff member
Είμαι βέβαιος ότι χρειάστηκε προσπάθεια να ξεπεράσεις αυτούς τους σκιώδεις γερανούς για να φτάσεις στον άλλο. Εδώ μπορείς να κάτσεις και να περιμένεις το χτύπημα.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα,
αυτό πώς το κάνει; Με τα χέρια ή με όπλο; Μια ιδέα θα ήταν η τεχνική του γερανού-φάντασμα, αν είναι επίθεση, η επίθεση του γερανού-φάντασμα κτλ κτλ.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Με τα χέρια το κάνει. Είναι air-bending technique (μπούρδες, εν ολίγοις). Κάνει μια κίνηση ανοίγοντας τα χέρια, θυμίζει κάπως το Karate Kid. Και υποτίθεται ότι λέγεται shadow crane επειδή αυτό το air-bending είναι προφανώς αόρατο για τον αντίπαλο, οπότε τρώει το χτύπημα χωρίς να τον αγγίξει ο άλλος και δεν ξέρει από πού του ήρθε.
Δεν μου φαίνεται άσχημο το "γερανός-φάντασμα", επειδή ο "σκιώδης" πέφτει κομματάκι λόγιο για το κοινό αυτής της ταινίας. Έχω περιθώριο μέχρι το βράδυ, οπότε μπορώ ν' ακούσω μερικές ιδέες ακόμα.

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Αν είναι (υποτίθεται) αόρατος, μπορεί να γίνει και «αόρατου γερανού».

Καλημέρα. Αν είναι (υποτίθεται) αόρατος, μπορεί να γίνει και «αόρατου γερανού».
Υπάρχει το τυφλό χτύπημα του "αόμματου γερανού" και το "χτύπημα Ζίμενς" του αόρατου Γερμανού.