metafrasi banner

rehoming (telecoms)

Καλημέρα. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πώς αποδίδεται ο όρος rehoming σε συγκείμενο τηλεπικοινωνιακής υποδομής; Το έχω σε μια προσφορά τεχνικών υπηρεσιών σε μυστήριες προτάσεις όπως:
Cabling example of a typical rehoming with 2 different sites where the PCM lines are within the building of new and old MSC

Ευχαριστώ!

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Στην teleterm δεν διαφοροποιείται από το homing: παλιν(ν)όστηση.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Φοβάμαι ότι ίσως θα πρέπει να μεταφράζεται κατά περίπτωση (είδα π.χ. να σημαίνει τον αναπροσανατολισμό σε άλλη κεραία), αλλά ως γενική απόδοση θα πρότεινα την επανεστίαση.

Εδιτ: Τώρα είδα του Νίκελ με τον όρο της Τέλετερμ. Μισό λεπτό να σκουπίσω τον καφέ από τα γέλια στην οθόνη μου. (Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείω να χρησιμοποιείται κάπου ο όρος... :( ).

Τώρα είδα και τις άλλες αποδόσεις... Ειλικρινά, δεν ξέρω για παλινόστηση...

Attachments

• telet.JPG
    telet.JPG
    30.7 KB · Views: 232

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ δεν ξέρω καν για τι μιλάει το αγγλικό αν δεν ψάξω τις συντομογραφίες. :-(

Εγώ, παιδιά, σήκωσα τα χέρια ψηλά και είπα στο γραφείο να αναλάβει τεχνικός μεταφραστής τα τεχνικά σημεία. Πάντως στην ερώτηση που τους έκανα για το rehoming από το γραφείο μου απάντησαν "μετεγκατάσταση". Ακόμα, βέβαια, δεν το έχει δει ο τεχνικός μεταφραστής, οπότε μπορεί να αλλάξει. Αν έχω feedback θα επανέρθω. Ευχαριστώ πολύ, πάντως!

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Με αυτό το λίγο συγκείμενο, η μετεγκατάσταση δεν μοιάζει καθόλου απίθανη. Την επανεστίαση την πρότεινα ως πιο generic, άλλωστε.