metafrasi banner

pin-drop

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μιλάνε για τον σκηνοθέτη Τζον Χιουζ.
The way John does things, it's like he pin-drops sounds, and he pin-drops attitudes.That's how he makes his films, which is highly unusual, because he's on the pulse of something.

Άλλος ομιλητής αμέσως μετά:
He had his ear to the curb, so to speak, in terms of music. Yeah, he always sort of integrated that
into the writing and also the producing of the films.It's the way the songs were juxtaposed
with the scenes that made them effective.

Στο YouTube βλέπουμε ότι υπάρχει μια φιγούρα του street-dance που λέγεται pin-drop, αλλά δεν νομίζω να έχει καμιά σχέση με τη χρήση που έχω στο κείμενό μου.

nickel

Administrator
Staff member
Το pin drop μου δίνει την αίσθηση της απομόνωσης ενός ήχου, που σαν την καρφίτσα που πέφτει και καταφέρνεις να την ακούσεις, φροντίζουμε να ξεχωρίζει. Να το πούμε και για συμπεριφορές;

Θα άξιζε να μας πει κάποιος γερμανόφωνος τι προτάσεις έπεσαν από τους Γερμανούς εδώ.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η επιλεγμένη προζιά (3+1 πούνκτε):

Ich verstehe hier das "pin drop" als "kaum hörbar, entsprechend kaum merklich, sehr dezent oder unaufdringlich. Er benutzt diese Elemente nicht laut, zum Selbstzweck oder überbetont.

που θα πει, στο περίπου:

Εδώ καταλαβαίνω το "pin drop" ως "σχεδόν αδύνατο να ακουστεί, επομένως σχεδόν ανεπαίσθητο, πολύ κόσμιο ή καθόλου πιεστικό". Χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία όχι φωναχτά, ούτε ως αυτοσκοπό ή υπερτονισμένα.

Θα άξιζε να μας πει κάποιος γερμανόφωνος τι προτάσεις έπεσαν από τους Γερμανούς εδώ.

Σύμφωνα με την επιλεγμένη απάντηση, το ερμηνεύουν ως ανεπαίσθητο, διακριτικό, ανεπιτήδευτο, ίσα που γίνεται αντιληπτό. Πως δηλαδή ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί μεν τα στοιχεία αυτά αλλά το κάνει με διακριτικό τρόπο έτσι ώστε να υποστηρίζουν αυτό που θέλει να δείξει στη σκηνή του χωρίς να "κάνει κρα", χωρίς να στρέφεται η προσοχή στο στοιχείο καθαυτό.

(Πώς κάνει ο Παπακαλιάτης στις σειρές του, όταν θέλει να τονίσει π.χ. το κωμικό της σκηνής ή το δράμα που ζει ο πρωταγωνιστής και ρίχνει μουσική/mood maker τσίτα και σε κάθε σκηνή; Ε, καμία σχέση. :D)

Edit: Ουφ, δεν σας προλαβαίνω, Δρ. Επταπλέ... :D

Αν θυμηθώ πώς μεταφράζουμε το seamless transition, τότε θα σου το προτείνω και για το pin-drop που είναι αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες.