metafrasi banner

pick-up (videogames)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
In pencil and paper games and computer and video games, an item is an object within the game world that can be collected by a player or, occasionally, a non-player character. These items are sometimes called pick-ups.

Βλέπω ότι στα ελληνικά σάιτ βιντεοπαιχνιδιών τα αφήνουν αμετάφραστα, αλλά μήπως υπάρχει κάποια καθιερωμένη απόδοση από μεταφραστές; Να το αποδώσω "αντικείμενα";

nickel

Administrator
Staff member
Αν δεν προσέχαμε αριθμό χαρακτήρων και δεν μας ενδιέφερε η πιάτσα, θα μπορούσαμε να τα πούμε «αξιοποιήσιμα αντικείμενα».

Έτσι μπορεί να τα μπερδέψεις με αντικείμενα που έχεις ήδη πάνω σου, όμως. Βασικά πρέπει να αναφέρεται σε αντικείμενα που δεν ανήκαν σε κάποιον σκοτωμένο, αλλιώς θα ήταν loot. Οπότε, τελικά, αντικείμενα. Εγώ πάντως αυτά τα έλεγα "αντικείμενα προς ζούλα" και την ενέργεια ζουλάρισμα, γιατί συνήθως ήταν ιδιοκτησία κάποιου. :p

bernardina

Moderator
Το λάφυρα κολλάει ή είμαι εντελώς εκτός θέματος; (που μάλλον είμαι, δηλαδή, αλλά είπα να ρίξω το δεκαράκι μου κι εγώ):eek:

daeman

Administrator
Staff member
[...] Εγώ πάντως αυτά τα έλεγα "αντικείμενα προς ζούλα" και την ενέργεια ζουλάρισμα, γιατί συνήθως ήταν ιδιοκτησία κάποιου. :p

Οικειοποιήσιμα ή απαλλοτριώσιμα, για να μην υπάρχει η ρετσινιά της ζούλας. ;)
Change the word, change the attitude: one of the oldest tricks in the book.

nickel

Administrator
Staff member
Άρα, εκτός από αξιοποιήσιμα, είναι και αδέσποτα.