metafrasi banner

output of 4–7 dBr MPX = σήμα εξόδου 4–7 dBr MPX

N10

¥
The majority of radio stations currently operate with an output of 4–7 dBr MPX

Νομίζω ότι πρόκειται για ραδιοφωνικό σήμα, αλλά μάλλον θα έπρεπε να δηλώνω χαμένη στα ερτζιανά και τα fm - αν όχι στη μετάφραση!

N10

¥
The majority of radio stations currently operate with an output of 4–7 dBr MPX

Νομίζω ότι πρόκειται για ραδιοφωνικό σήμα, αλλά μάλλον θα έπρεπε να δηλώνω χαμένη στα ερτζιανά και τα fm - αν όχι στη μετάφραση!

Παραθέτω και αυτό:

"Τι είναι dB ή dBr, dBi, dBd, dBmo, dBm

dΒ ή dΒr (relative) τα decibel είναι μία λογαριθμική σχετική μονάδα (υποδιαίρεση του BELL deci=10-1) μέτρησης που δηλώνει τον λόγω ισχύος ή τάσεως ή ρεύματος εξόδου προς την είσοδο, μιας βαθμίδας ή μιας συσκευής ή εν γένει ενός τετραπόλου, όπως & του λόγου σήματος προς θόρυβο (S/N, Signal to Noise ratio ή C/N Carrier to Noise ratio). Τα Bell ή decibel σαν λογαριθμική μονάδα είναι βολικά στις πράξεις καθώς χρειάζεται πρόσθεση και αφαίρεση των συντελεστών κέρδους ή απολαβής (GAIN) και απωλειών (Loss), αντί του πολλαπλασιασμού τους"

http://users.otenet.gr/~babgia/dB.htm

Νομίζω ότι είναι το σήμα εξόδου των ραδιοφωνικών σταθμών (δεν έχω πολύ χρόνο να το ψάξω): dbR=ντεσιμπέλ (reference), MPX=κάποιος τύπος σήματος. Δεν μεταφράζονται.

N10

¥
Νομίζω ότι είναι το σήμα εξόδου των ραδιοφωνικών σταθμών (δεν έχω πολύ χρόνο να το ψάξω): dbR=ντεσιμπέλ (reference), MPX=κάποιος τύπος σήματος. Δεν μεταφράζονται.

Ambrose,

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Εννοείται πως δεν μεταφράζονται. Το MPX το έχω βρει κι εγώ ως τύπο σήματος.

Pleasure.

Θα το έλεγα "οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν με σήμα εξόδου 4–7 dBr MPX" ή "το σήμα εξόδου των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών είναι 4–7 dBr MPX".

Να δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι...

SBE

¥
Τα ντεσιμπέλ παραμένουν ως έχουν, το ΜΡΧ είναι μετάδοση σήματος με πολύπλεξη, στάνταρ μέθοδος μετάδοσης στερεοφωνικού σήματος στα FM με απλούστατη, στρωτή και κοινή απόδοση.
Θα έλεγα ότι η φράση σου μεταφράζεται:
... έχουν πολυπλεγμένη έξοδο/ πολυπλεγμένο σήμα εξόδου ισχύος 4-7 dBr