metafrasi banner

night shelter

nickel

Administrator
Staff member
Μπορεί να σου αρκεί το άσυλο αστέγων για το homeless shelter, και το πολύ να το κάνεις νυκτερινό άσυλο αστέγων.

Δεν ξέρω αν προτιμάνε και τι, αλλά το νυχτερινό κατάλυμα μου φαίνεται ασφαλής απόδοση. Ή νυΚτερινό, σε πιο κυριλέ. Ή κατάλυμα διανυΚτερεύσΕΩΣ, σε ακόμα πιο κυριλέ. Η αλήθεια είναι ότι, όταν μπορούν, προτιμούν να βάζουν και τη λέξη διανυκτέρευση. Αν υπήρχε *διανυκτερευτήριο θα το ψήφιζαν μονοκούκι.

Έδιτ: Τώρα βλέπω την απάντηση του Νίκελ. Αν είναι απολύτως σίγουρο ότι πρόκειται για αστέγους, καλό είναι βέβαια να μπει και η λέξη αυτή.

nickel

Administrator
Staff member
Εκτός βέβαια από κατάλυμα αστέγων, υπάρχει και υπνωτήριο αστέγων.
:)

Ευχαριστώ πολύ! Δεν διευκρινίζει εάν είναι άσυλο για αστέγους ή κατάλυμα διανυκτέρευσης για κακοποιημένες γυναίκες ή χρήστες ναρκωτικών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...Είναι ένα κοινοτικό κείμενο -στα οποία δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία- για ένα πρόγραμμα για κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες που πραγματοποιείται από διάφορους φορείς στη Λιθουανία και στο οποίο συμμετέχουν σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σώματα προσκόπων, ορφανοτροφεία και οίκοι ευγηρίας κτλ κτλ κτλ.

nickel

Administrator
Staff member
Μήπως τότε να το πεις νυχτερινό άσυλο για να τους βάλεις όλους μέσα;

Ή ακόμα άσυλο διανυκτέρευσης, ίδρυμα διανυκτέρευσης. Δεν ξέρω όμως τι σχετικό υπάρχει στην Ελλάδα και πώς λέγεται.