metafrasi banner

National Laboratory of Forensic Science

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Γιατί «ινστιτούτο»; Αφού είναι εργαστήριο. Νομίζω ότι θα μπορούσες άνετα να γράψεις Εθνικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής (της Σουηδίας). Και δύο ευρήματα από γιουρόπα :)

daeman

Administrator
Staff member
Γιατί «ινστιτούτο»; Αφού είναι εργαστήριο. Νομίζω ότι θα μπορούσες άνετα να γράψεις Εθνικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής (της Σουηδίας). Και δύο ευρήματα από γιουρόπα :)

+1.
(bloody:p 10 characters restriction :mad:)

Το πρώτο που μου χτυπάει διαβάζοντας το νήμα και χωρίς να έχω κάνει έρευνα, είναι η ιατροδικαστική για το forensic. Eγκληματολογία είναι καλύτερο (και αυτή τη συζήτηση πρέπει να την έχουμε ξανακάνει).

Ναι, αυτός είναι ο σύνδεσμος. Και ψάχνω και διαβάζω στην Βικιπαιδεία:

Εγκληματολογία ονομάζεται ο εγκληματολογικός κλάδος της νομικής επιστήμης, ο οποίος έχει ως αντικείμενο έρευνας και μελέτης το έγκλημα ως ατομικό βιοκοινωνικό γεγονός και ως κοινωνικό φαινόμενο, τους πρωταγωνιστές του δηλαδή τον εγκληματία και το θύμα, καθώς και τα μέτρα προς καταπολέμησή του (αντεγκληματική πολιτική).Επίσης εγκληματολογία ονομάζουμε την εφαρμογή των βιοχημικών και άλλων επιστημονικών τεχνικών για την διεύρυνση του εγκλήματος.

Νομίζω ότι ο όρος ιατροδικαστική είναι περιοριστικός και αφήνει απ' έξω πολλά από όσα περιλαμβάνει η forensic science. Από την άλλη, ο όρος εγκληματολογία έχει διασταλεί πλέον για να περιλάβει και την εφαρμογή της επιστήμης στη διελεύκανση του εγκλήματος.